Annons

Annons

Glöm 10 000 steg om dagen – här är de nya direktiven!

Så mycket ska man gå på deg.
10 000 steg per dag är svårt att komma upp i för många – men nu kommer nya rekommendationer för hur mycket vi borde röra på oss för att må bra.

10 000 steg per dag har länge varit rekommendationen för hur mycket vi bör röra på oss – minst! Då ska det vara lättare att hålla vikten, ha ett friskt hjärta och den mentala hälsan gynnas av motionen. Men det är ett mål som många har svårt att uppnå dagligen, särskilt om man jobbar heltid, har familj och andra intressen som tar ens tid.

Annons

Nu kommer dessutom nya rekommendationer, som bygger på nya studier i ämnet – och som säger att vi borde röra på oss ännu mer.

Läs också: Promenadtricket som bränner bort bukfettet!

En av dessa studier gjordes på en folkgrupp i Bolivia, som sägs ha den bästa hjärthälsan i världen tack vare deras mängd av fysisk aktivitet. Där räknar man med att kvinnor rör sig över 15 000 steg per dag och män över 17 000.

En annan studie som publicerats i tidskriften International Journal of Obesity följde postanställda i Storbritannien. Där kunde man se att de som rörde sig över 15 000 steg per dag var de som hade minst risk för hjärtsjukdomar.

Däremot vill forskarna förtydliga att även om 15 000 ÄR bättre än 10 000 steg så är det mycket svårt för de flesta att få in det i sin vardag. Och 10 000 är bättre än 5 000 – och 5 000 är bättre än inget.

Läs också: Så mycket måste du promenera för att få bättre hälsa

– Du får störst effekt vid lägre nivåer, att bara ta dig ur soffan och få några tusen steg när du inte brukar få några steg alls, säger professorn Catrine Tudor-Locke enligt Time.

Att inte komma över 5 000 steg om dagarna kommer att ge problem med hälsan längre fram, helst ska man komma över 7 500. Men det är ingen idé att stirra sig blind på siffrorna, vissa dagar rör man sig ofta mindre och andra mer. Du som dessutom tränar vid sidan om kan slappna av ytterligare.

Läs också: Visste du det här om promenader? 10 fantastiska hälsoeffekter!

Det gör också skillnad hur snabbt du går och hur mycket du sitter eller står på jobbet.

– Vi är inte gjorda för att sitta ner. När du går så gör du vad kroppen är designad att göra, säger professor Tim Church vid Louisiana State University Pennington Biomedical Research Center till sajten.

Källa: Time

Foto: Thinkstock

 

Så maxar du förbränningen på promenaden

Läs också: Så maxar du förbränningen på promenaden

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…