QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Semester i Sverige: 194 tips för hemestern – från norr till söder

13 apr, 2021 UPPDATERAD 12 apr, 2022
Paddla kajak, besök Varbergs kallbadhus eller en vacker strand i Skåne.
Vi har så otroligt mycket att se och göra i Sverige på sommaren. Så länge man alltid är beredd på en skvätt regn. Här är 194 spännande tips för en semester i Sverige.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
8 härliga hemestertipsBrand logo
8 härliga hemestertips

Om det är något vi lärt oss de senaste två åren, förutom att sprita händerna, så är det att uppskatta en semester på hemmaplan. För även denna sommar väljer många att uppleva våren och sommaren i vårt vackra land. Här är 194 spännande tips för en semester i Sverige.

Här har vi samlat våra bästa tips för att uppleva Sommarsverige!

Svenskarnas gömda smultronställen

Svenska smultronställen.

Gömda semesterpärlor med få besökare – men där alla som har varit där gett sin upplevelse ett fint betyg. De här platserna listar SJ och Google i en guide. Precis vad vi behöver för hemestern i sommar! Läs om smultronställena här!

Annons

Sveriges finaste badstränder

Bästa badstränderna i Sverige.

Visste du att även Sverige bjuder på vita puderstränder, turkosgröna kalkbrott och kristallklara, aquablåa vikar? Kolla in de här helt magiska badplatserna runt om i landet! Se listan med 9 underbara badplatser i Sverige här!

Stockholmare eller på huvudstadsbesök? Då kanske du vill spana in någon av de här fina badplatserna i Stockholm i sommar.

Sevärdheter i Sverige

Sevärdheter i Sverige.

Det är många muséer och lekland som tvingas hålla stängt i sommar på grund av rådande restriktioner – men det finns också en hel del som kan hålla öppet! Här har vi samlat 41 sevärdheter du kan besöka under sommaren 2021 – och vad du ska tänka på inför ditt besök. Läs om sevärdheterna här!

Annons

Oväntade utflyktsmål

Trollskog på Öland och Njupeskär.

Här är elva utflyktsmål i hela Sverige som du kanske aldrig har hört talas om. Visste du till exempel att det finns ett häxmuseum i Kramfors, eller en trollskog på Öland? Och missa inte Sveriges högsta vattenfall! Läs om de oväntade utflyktsmålen här!

Shoppa på en outlet – eller 30!

Besök en outlet i sommar.

Älskar du att fynda fina prylar, märkesgrejer eller konst? Ta bilen till en av dess 30 spännande outlets i Sverige. perfekt för en dag med dåligt väder, om inte annat. Tänk dock på att butikerna kan ha maxantal besökare i år. Se listan med 30 outlets i Sverige här!

Annons

Svenska slott och trädgårdar

Svenska slott och trädgårdar.

Pampiga slott, lummiga parker och prydligt ordnade alléer. Titta på keramik i slottsbodar, strosa i romantiska orangerier, fika i slottskaféer eller gå på en guidad tur genom historien i sommar. Här är några godbitar du inte får missa i sommar! 35 svenska slott och trädgårdar!

Härliga resmål extra allt

Sommar på båt eller i en campervan?

Vill du komma bort, göra något roligt och samtidigt kunna unna dig god mat och dryck? Här är elva härliga resmål och semestertips. Det är tips på resmål där det finns gott om saker att göra och fin natur att se – från dressin i Dalarna till att uppleva Norrland med tåg. Läs om semestertipsen här!

Annons

Bege dig ut på ett äventyr

Cykla dressin eller paddla kajak.

Vill du semestra i Sverige men göra något alldeles nytt? Varför inte gå på bäversafari eller spana på vargar? Eller vandra i fjällen eller åka flotte på en älv? Här har vi samlat tolv spännande svenska äventyr! Läs mer om äventyren här.

Testa glamping – en lyxigare camping

Glamping i lyxigt tält.

Camping behöver inte betyda konservburkar på stormkök och osköna liggunderlag. Nej, satsa på glamping (en blandning av glamour och camping) och du får njuta av både natur och komfort. Här är sju tips på glampingplatser i Sverige. Läs om glampingplatserna här!

Annons

Besök ett häftigt vattenfall

Vattenfall i Sverige.

Sveriges natur är verkligen oslagbart vacker och varierad. Du behöver inte lämna landet för att få vila ögonen på ett vackert vattenfall, de finns i både söder och norr. Vi tipsar om sju av de vackraste och största vattenfallen här!

Platserna du måste se innan du dör

Sveriges vackra fjäll.

Vårt avlånga land är fullt av vackra platser att upptäcka, och det finns en del resmål som står ut lite extra. Vi har samlat tips på unika platser som definitivt är värda ett besök – från klassiska utflyktsmål till uppseendeväckande konstinstallationer. Se listan över 13 platser du bör se innan du dör här!

Annons

10 riktiga semesterparadis

Tre svenska semesterparadis.

Du behöver inte åka långt för att hitta det perfekta semesterstället. I Sverige finns det flera smultronställen som mer eller mindre känns som utomlands. Varför inte ta båten till Gotland eller tåget till södra Sverige? Här listar vi tio semesterparadis som får det att kännas som om du vore utomlands! Se listan här!

Foto: TT

Annons