QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Virala succén: 74-åriga Joan tar nya styrke-rekord!

18 dec, 2020 
AvHanna Carlsson
Joan MacDonald gör ett marklyft i gymmet samt en bild på när hon spänner sina muskler.
74-åriga Joan MacDonald visar att det aldrig är för sent att börja träna. Nu är videon på när hon slår personligt rekord i marklyft en viral succé.
Annons
TV: 8 heta träningstrender 2022Brand logo
TV: 8 heta träningstrender 2022

När Joan MacDonald fyllde 70 år ställde hennes läkare ett ultimatum – öka sina mediciner för högt blodtryck och kolesterol eller genomföra en drastisk hälsoförändring. Med hjälp av sin dotter, som arbetar som PT, bestämde sig Joan för att satsa på det sista alternativet och börja prioritera sitt välbefinnande. Hon började gå promenader, träna yoga och lyfta vikter. Något som ledde till att hon kom i toppform – efter att ha passerat 70 år.

Rekordvideon: Lyfter 80 kilo i marlyft

På profilsidan på hennes Instagram står det ”Du kan inte vrida tillbaka klockan men du kan vrida upp den igen” och i flödet kan man se videor där Joan gör övningar som det skulle vara imponerande att se personer med halva hennes ålder klara.

Annons

För hur många 74-åringar kan egentligen lyfta 80 kilo i marklyft? Förutom Joan såklart! I veckan krossade hon nämligen sitt tidigare rekord när hon, med perfekt form, gjorde ett marklyft med en 80 kilo tung skivstång. När hon var klar skämtade hon: "Förvänta dig inte att jag gör det igen." Men vi på MåBra tror vi definitivt kommer få se fler imponerade rekord från Joan MacDonald.

Inspireras – och imponeras av 74-årings marklyft här:

Källa och Foto: Instagram

Se också: 5 oväntade och effektiva sätt att träna på – för dig som hatar träningBrand logo
Se också: 5 oväntade och effektiva sätt att träna på – för dig som hatar träning

Läs mer:

Här slår 75-åringen rekord i löpning!

Wendy Ida är 68 år och supervältränad

Världens äldsta kvinna: Det här äter jag varje år!

Annons