SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Virala succén: 74-åringen visar upp sina träningsresultat

11 aug, 2020 
Det är aldrig för sent kan man väl lugnt säga om Joan MacDonald som började träna och kom i toppform efter 70!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
10 tips som får dig att se 10 år yngre utBrand logo
10 tips som får dig att se 10 år yngre ut

Det är aldrig försent för att göra en livsförändring. Det tog 74-åriga Joan MacDonald fasta på. För ett par år sedan kom motivationen till att bli starkare. Och det har hon blivit!

Som tränande 74-åring har hon nu blivit en viral succé med över 800 000 följare på Instagram som vill följa hennes hälsoresa.

På profilsidan på hennes Instagram står det ungefär ”Du kan inte vrida tillbaka klockan men du kan vrida upp den igen” och i flödet kan man se videor där Joan gör övningar som det skulle vara imponerande att se personer med halva hennes ålder klara.

Tränas av sin dotter

Joans dotter är personlig tränare och också den som tränar Joan. Hon var också den som insisterade på att Joan skulle köpa nya träningskläder, vilket gav Joan nytt självförtroende.

 

På Instagram skriver hon: ”Jag hade faktiskt muskler! Jag hade faktiskt börjat komma i bra form! Det kändes så bra när jag såg det, när jag hade de nya kläderna på.”

Annons

Hon lägger till att även om stil ofta inte spelar någon roll så kan det vara extra motivation. När du känner att du ser bra ut så börjar du vara lite mer snäll mot dig själv.

Joans hållbara väg till hälsa

Joan tipsar om att vi ska vara just snälla mot oss själva, och prioritera självkänsla, medkänsla och styrka snarare än att fokusera på en siffra på vågen. Hon menar att det är en betydligt hälsosammare och mer hållbar väg till hälsa.

”Snälla, vänta inte tills du är ’perfekt’ innan du känner dig stolt över dig själv. Du måste se din perfektion, din ansträngning och ditt mod redan idag. Älska dig själv tillräckligt mycket för att förändras, och visa dig själv det dagligen.”

Foto: Instagram @trainwithjoan

LÄS MER:

Testa din fysik: Så gammal är din kropp – egentligen

Video: Se influencern rasa i vikt med ett klick – i protest

Hyllade bilden: Kvinnans lösning när hon inte längre kom i sina jeans

Annons