Kändisarna svenskarna helst firar jul med – se hela listan

03 dec, 2021 
Tareq Taylor, Agnes Wold och Anders Hansen vill svenskarna fira jul med.
Något av det bästa med julen är slå sig ner vid julbordet med trevligt sällskap och god mat. Här är listan med kändisar som svenskarna helst skulle vilja bjuda till bords!
Annons
Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun här
Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun här

Snart är julen här med julgran, klappar och julmat. En del brukar fira med hela släkten andra föredrar att vara färre personer på julafton. Men vilken kändis skulle du vilja fira jul med om du fick välja?

Branschorganisationen Livsmedelsföretagen har via Demoskop gjort en undersökning och frågat 1473 svenskar vilken känd svensk person man helst vill bjuda in till julbordet. Förra året var det Anders Tegnell som var populärast, i år toppas listan av en annan person.

Tareq Taylor kommer på första plats

I årets undersökning är det krögaren och tv-kocken Tareq Taylor som är den kändisen svenskarna helst skulle vilja ha till bords vid jul. Det kanske inte så förvånande då han är en populär programledare och i år ska han även vara julvärd på SVT.

Annons

– Att Tareq blev årets favoritgäst vid julbordet är inte så konstigt. Förutom att han ska vara julvärd på SVT och är med i flera stora tv-program så är han ju dessutom oerhört charmig. Och att ha en väldigt skicklig kock redo att rycka in om julskinkan skulle haverera är det nog många som kan tänka sig, säger Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen.

Hela topplistan på kändisarna vi helst har vid julbordet

På plats nummer två kommer före detta statsministern Stefan Löfven och på tredje plats kommer en annan känd politiker, moderaten Hanif Bali. En nykomling på listan är Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi som vi är vana att höra i hennes podd fråga Agnes. På femteplatsen är läkaren och författaren Anders Hansen som behåller sin plats på listan från 2020. Förra årets favoritgäst Anders Tegnell har halkat ner till en niondeplats och Carina Bergfeldt har också gått från plats tre till plats nummer tio. Den övriga listan ser ut så här:

  1. Tareq Taylor
  2. Stefan Löfven
  3. Hanif Bali
  4. Agnes Wold
  5. Anders Hansen
  6. Zlatan Ibrahimovic
  7. Jonas Gardell
  8. David Sundin
  9. Anders Tegnell
  10. Carina Bergfeldt

Källa: Livsmedelsforetagen.se

Foto: TT

Annons