Broderns svidande ord till Bergfeldt: Borde vara hemma mer med ditt barn

Hamilton och Carina Bergfeldt.
TV: Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten
1:12

Efter reklamen: TV: Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten

(1:12)

Slå på ljud

Det var för ett och ett halvt år sedan, i februari 2020, som SVT-journalisten och programledaren Carina Bergfeldt, 41, fick sonen Hamilton tillsammans med sin make Jesper Zølck, 42.

Hon har under sin karriär arbetat hårt och mycket, och det kommer hon fortsätta att göra även nu när hon är förälder. Det gör hon klart i en intervju med tidningen Mama.

– Det har påverkat mig på många fler sätt än vad jag hade kunnat ana och desto mindre på andra områden. Kollegor sa: “Vänta tills du får barn, då kommer du inte längre att vilja åka iväg på dina jobb”. Men jag vill fortfarande åka och ska snart lämna Hamilton hemma med sin pappa i tio dagar, medan jag förhoppningsvis åker till Zimbabwe, säger hon och tillägger:

– Att få barn är att få uppleva en otroligt, häftig kärlek. Jag vill vara en bra person och förebild för Hamilton och han är den viktigaste personen i mitt liv, men att vara en bra mamma är också att fortsätta vara jag.

Carina Bergfeldts nya semesterhus var en dödsfälla – visar nu varför

Broderns hårda ord till Bergfeldt

De som följer Carina Bergfeldt på exempelvis Instagram vet att hon ofta delar med sig av inlägg om sonen. De flesta kommentarer som hon får är positiva, men som det ofta är för mammor på sociala medier kommer en del belackare som har åsikter om hur hon sköter sin roll som mor.

Carina Bergfeldt på årets Mamagala.

Carina Bergfeldt på årets Mamagala.

Karin Törnblom/TT

Det kan naturligtvis vara jobbigt, men i intervjun berättar hon om en händelse som var ännu värre.

– Men det som träffade mig mest var när min amerikanske bror påpekade att mitt barn spenderar mer tid med sina förskolepedagoger än med sina föräldrar. Han tycker tvärtom, att barnen borde vara hemma och uppfostras av sina föräldrar, snarare än förskolan. ”Don't you love your kid Carina?”, sa han och skrattade. Den sved lite. Men jag tycker att jag blir en bättre mamma, just för att jag har det jobb jag har och lever det liv jag gör.

Carina Bergfeldts mamma tog sig ur en destruktiv relation – hyllas av dottern

Carina Bergfeldts fina utmärkelse

Carina Bergfeldt fick i dagarna utmärkelsen “årets utmanarmama” på Mamagalan, med motiveringen:

“Hon är utrikesreportern som genom den egna talkshowen klev rakt in i svenska folkets fredagsmys och hjärtan. Hon utmanar normer kring mammarollen, vidgar våra perspektiv och fortsätter att göra modiga karriärsval som gör skillnad.”

På Instagram visar journalisten sin uppskattning över att utses till detta.

“Jag brukar skämta med dansken att jag är Mother of the year, högst ironiskt.Men ikväll fick jag pris som årets utmanarmama på Mamagalan. Så glad och rörd”, skriver hon.

Carina Bergfeldts nya ord om kritikstormen: ”Extremt förminskande”

Foto: TT

Se också: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn
0:39

Efter reklamen: Se också: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

(0:39)

Slå på ljud

Utvald läsning