Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tareq Taylor är årets julvärd 2021

27 okt, 2021 
Nu är det klart vem som kommer tända ljuset i SVT och önska alla en god jul.
Årets julvärd 2021 har presenterats.
Annons
TV: Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun härBrand logo
TV: Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun här

Det är för många en självklarhet att slå sig ner framför SVT klockan 15.00 för att se Kalle Anka och hans vänner önskar god jul. Och för att det ska bli extra stämningsfullt gäller det att någon tänt det klassiska ljuset i tv-studion och presenterat programmet.

Förra året var det Lars Lerin som fick den stora äran att vara julvärd, och den populära konstnären och tv-personligheten var mycket uppskattad i rollen.

Den första julvärden hette Bengt Feldreich och började redan 1959, därefter ha otaliga personer tagit sig an uppdraget. Det är också han som är berättarrösten i Kalle Anka.

De har varit julvärdar tidigare

Flest gånger har Arne Weise varit, och han axlade rollen över 20 gånger innan han tackade för sig 2002. Sedan dess har vi sett Lotta Bromé, Ernst Kirchsteiger, Blossom Tainton Lindquist, Ingvar Oldsberg, Anne Lundberg, Lasse Kronér, Lisbeth Åkerman, André Pops, Kalle Moraeus, Sarah Dawn Finer, Petra Mede, Henrik Dorsin, Gina Dirawi, Sanna Nielsen, Erik Haag och Lotta Lundgren, Kattis Ahlström och Marianne Mörck som julvärdar, och nu senast var det alltså Lars Lerin.

Annons

Tareq Taylor är årets julvärd 2021

Det diskuteras och sias alltid en hel del inför det stora avslöjande om vem det som kommer få sitta i SVT:s fåtölj. I år har tre av förhandsfavoriterna varit den folkkära tv-kocken Tareq Taylor, programledaren och komikern David Sundin och hans Bäst i test-kollega Babben Larsson.

Men vem blev det då? Jo, under onsdagen lät SVT meddela att Tareq Taylor tar över

– Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

Han berättar också hur viktig julen är för honom.

– Jul ska vara kul. Jag tycker julen är rolig. Och det hoppas jag kunna förmedla till tittarna på julafton, säger Tareq Taylor.

Programdirektören på SVT, Eva Beckman, kommenterar valet så här:

Tareq Taylor utstrålar värme och glädje, och han har förmågan att beröra. Jag vet att många av oss gärna skulle fira julafton med honom. Och nu får vi ju verkligen möjlighet att göra det.

Foto: TT

Se också: Så fixar du sista minuten julklapparnaBrand logo
Se också: Så fixar du sista minuten julklapparna
Annons