Annie Lööfs glädjebesked efter svåra förlossningen: "Det här har jag längtat efter"

04 feb, 2020 
AvMåBra
Annie Lööf har fått ligga på sjukhus i tio veckor efter en tidig förlossning. Men nu mår både mamma och dotter bättre, det berättar partiledaren på Instagram.
Annons

Det blev en tuff förlossning för Annie Lööf. Den 3 december födde partiledaren sitt andra barn, en liten Saga, redan i vecka 28 och hade därför behov av extra vård.

”Vi båda mår under omständigheterna bra och kommer att få ligga på sjukhus en längre tid då dottern är född allt för tidigt. Vi är så tacksamma för livet, för vår andra dotter och för svensk sjukvård”, skrev Annie på Instagram då.

Annie Lööf födde för tidigt

Nu kommer ett glädjande besked från den nyblivna mamman. Mamma och dotter har precis fått sin första heldag tillsammans utanför sjukhuset. Det berättar Annie på Instagram:

”Det här har jag längtat efter! Idag, vår första heldag hemma, upplevde Saga sin premiär med barnvagnen. Dessutom i krispig kyla, sol och blå himmel”, skriver Annie bland annat och fortsätter:

Recept.se Nyhetsbrev

“Igår åkte vi hem från sjukhuset och fortsätter ett tag till med hemsjukvård för henne. På självaste palindromdagen kom vi hem till slut – och 10 veckor efter att jag akut fick åka in till sjukhuset på grund av smärtor i magen. Tre operationer senare, där Saga behövde plockas ut på den mellersta, är vi nu båda friska och starka”.

Annons

“Omtumlande veckor”

Saga är fortfarande en liten bebis, men enligt Annie växer hon som hon ska. Man ska ha i åtanke att det fortfarande är tre veckor kvar till Annies beräknade födsel.

Annie är fortfarande ledig från politiken – och kommer att vara så ett tag framöver.

“Omtumlande veckor på alla sätt att tillbringa tio veckor på sjukhus och det är en fantastisk känsla att få en normal vardag tillsammans hela familjen. Vi vill passa på att rikta ett varmt och innerligt tack till alla som tagit hand om oss på sjukhuset och gjort denna dag tillsammans ute i friska luften möjlig”, skriver hon.

Text: Sebastian Mattson, Foto: TT

Läs mer:

Annie Lööf avslöjar dotterns namn – och berättar vilken vecka hon föddes i

Annie Lööf har blivit mamma – här är kändisarnas gratulationer

Annie Lööf och maken väntar barn: ”Väldigt roligt”

Annons