Annons

Annons

9 livsmedel som kan boosta din sexlust

9 livsmedel som kan boosta din sexlust
Ordspråket ”du är vad du äter” stämmer när det kommer till många aspekter av livet och det gäller även lusten i sovrummet. Här är nio livsmedel som kan boosta din sexlust.

Om du och din partner befinner er i en svacka i sovrummet kan det vara värt att se över vad ni stoppar i er vid matbordet. Mat som ökar sexlusten består nämligen inte endast av lyxiga ostron. Det finns flera andra livsmedel som är betydligt enklare och billigare att få i sig som kan ha en humörhöjande effekt i sänghalmen.

Annons

Här är nio livsmedel du kan äta redan i dag:

1. Lax
Laxen innehåller hälsosamma fetter som är bra för hjärta och blodcirkulation. Den innehåller även omega 3-fetter som kan öka dopamin-nivåerna i kroppen som får dig på bättre humör, något som kan spela en avgörande roll när det kommer till sexlusten.

Gilla MåBra på Facebook

2. Spenat
Den magnesiumfyllda spenaten kan hjälpa kroppen att känna sig mindre stressad och få dig att känna dig lugnare och nöjdare.

Läs också: Forskning visar: Sex är bra för kvinnohjärtat 

3. Avokado
En svullen känsla är en definitiv dämpare av sexlusten. I avokadon finns det rikligt med kalium, vilket bekämpar den svullnad som bland annat salt i färdigmat kan orsaka.

4. Mörk choklad
När du äter choklad frigör hjärnan dopamin som får dig på bättre humör, vilket även kan leda till att du är mer sugen på sex. En utmärkt ursäkt för att dela en chokladkaka med din partner!

5. Banan
Bananer är fyllda med kalium, vilket dels minskar svullnad precis som avokadon och även stabiliserar humöret. Ett perfekt mellanmål innan du ska träffa din partner helt enkelt.

6. Grönkål
Humörsvängningar kan ha en dämpande effekt på din sexlust. Den hälsosamma grönkålen är fylld av C-vitamin och stabiliserar ditt humör på ett naturligt sätt.

Läs också: Grönkål är rena supermaten! Här är 7 goda recept

7. Kokos
Kokos innehåller fettsyror som hjälper till i produktionen av könshormoner, vilka ökar din sexlust. Liknande fettsyror finns även i kallpressad olivolja.

8. Pinjenötter
Zink är bra för både din energinivå och för ditt humör. Pinjenötter innehåller zink, vilket kan öka din lust i sovrummet, så toppa salladen med de hälsosamma fröerna nästa gång.

9. Tomater
Tomater innehåller rikligt med lykopen som är bra för både hjärta och blodkärl. Enligt dietisten Lyndi Cohen som Daily Mail pratat med kan tomater vara speciellt bra för män med erektil dysfunktion.

Av Nanna von Knorring/Elle.se

Bild: Shutterstock   Källor: MydomaineDaily Mail

 

7 vetenskapliga skäl att ha sex varje dag

Läs också: 7 vetenskapliga skäl att ha sex varje dag

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…