Annons

Annons

7 smarta knep som vrider upp din fettförbränning

Välj rätt mat och öka din fettförbränning!

Kämpar du med att gå ner i vikt – utan att något händer? Det kan vara din förbränning som är alltför långsam. Här är knepen som får din kropp att bränna mer fett!

För att gå ner i vikt är den vanligaste rekommendationen att dra ner på kalorierna. Problemet är bara att kroppen efter en tid anpassar sig efter det lägre kaloriintaget och svarar med att skruva ner sin förbränningstakt – vilket gör att viktnedgången börjar plana ut.

Annons

Den brittiska läkaren och viktspecialisten Dr Caroline Schreeve har introducerat begreppet ”negativa kalorier”, livsmedel som gör att kroppen förbränner fler kalorier under arbetet med att bryta ner maten – än vad maten faktiskt innehåller. I sin bok ”Ät rätt – bränn fett: Smalare på 14 dagar” tipsar hon om hur du kan göra för att sätta fart på fettförbränningen:

Gilla MåBra på Facebook

1. Drick minst 8 glas vatten om dagen
Undvik uttorkning, som saktar ner förbränningen, genom att dricka mycket vatten varje dag. Både vanligt kranvatten och bubbelvatten funkar. Lägg gärna citron i vattnet, eller drick det varmt med ingefära i. Här får du fler tips på drycker som boostar förbränningen!

2. Sprid ut fettkonsumtionen över dagen
Överviktiga personer blir mer hungriga av att äta mycket fett på en och samma gång, skriver Dr Caroline Shreeve. Ät hellre lite fett i varje måltid än stora mängder vid ett och samma tillfälle. Du ska dock inte vara rätt för att äta fett; vissa fettsorter har till och med visat sig sänka ditt blodsocker och förbättra effekten av din träning.

3. Dela upp kaloriintaget på flera mål
Håll igång förbränningen genom att äta små, regelbundna måltider. Det gör också att du slipper bli vrålhungrig, vilket lätt gör att du överäter. Sikta på att äta något ungefär var tredje timme.

4. Ät negativ kalorimat dagligen
Den negativa kalorimaten skyndar på fettförbränningen genom att förbruka fler kalorier än den tillför. Här kan du läsa om vilka livsmedel som är med på listan.

5. Drick kaffe och te
Framför allt kaffe – men även te – sätter fart på fettförbränningen. Te har dessutom visat sig ge en rad hälsofördelar, läs mer om dem här.

6. Krydda ordentligt
Kryddor – ju starkare, desto bättre! – ger förbränningen en rejäl kick och sätter dessutom mer smak på din mat. Chili, cayennepeppar och stark senap är smarta val.

7.  Rör på kroppen
Bäst av allt är givetvis att motionera regelbundet. Både vardagsmotion och mer pulshöjande fysisk träning ger god effekt på förbränningen. Kroppen bränner mer av själva träningen i sig – och i upp till 18 timmar efteråt! – plus att den ökade muskelmassan du får snabbar på din grundförbränning.

Vill du veta hur många kalorier du bränner genom olika typer av träning kan du kolla in vår populära motionstabell!

 

Koll på kalorierna!

Hur många kcal per dag bör jag äta? Få en snabb överblick via vår kalorikalkylator!

Räkna ut ditt kaloribehov
Kvinna
Man
* kg
Minsta möjliga vikt: 45 kilo
* år
Minsta möjliga ålder: 18 år
* cm
*
Beräkna
Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vill du gå ner i vikt? Om du minskar intaget med 500 kcal till kcal/dag kan du gå ner 0,5 kilo per vecka.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com
Ditt dagliga kaloribehov är kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com
Ditt dagliga kaloribehov är: kilokalorier och är ett ungefärligt riktvärde för hur mycket energi du förbrukar under en dag. Vi rekommenderar inte att du försöker reducera ditt kaloriintag, ditt energibehov är lågt och du bör inte dra ytterligare utan att konsultera en läkare först. Vid ett intag lägre än 1500 kcal är det svårt att få i sig alla näringsämnen som kroppen behöver utan att komplettera med tillskott.

Hitta sunda och kaloriberäknade recept på

recept.mabra.com

 

LÄS MER:

Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

Gå ner i vikt med fettbrännardieten!

Det är enkelt, snabbt och garanterat säkert att snabb-banta med den nya 2-veckors fettbrännardieten. Upp till 5 kilo kan du rasa i vikt!

Läs mer: Gå ner i vikt med fettbrännardieten

 

Fettbrännardieten: Här är maten som fungerar bäst!

maten-som-gor-dig-yngra

Här är maten och ämnena som driver upp fettförbränningen. Se till att de utgör så stor del som möjligt av varje måltid och mellanmål!

Läs mer: Fettbrännardieten: Här är maten som fungerar bäst!

 

Fettbrännardieten: Här är din matplan!

ifd-kost

Läs mer: Fettbrännardieten: Här är din matplan!

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…