BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Viktcoachen provar nya 5:2-dieten

25 apr, 2013 
Just nu pratas det mycket om periodisk fasta, en kosthållning där du fastar med jämna mellanrum. MåBra:s viktcoach Marie Tegnér har bestämt sig för att själv prova metoden...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

SVT:s Vetenskapens värld ägnade ett helt program åt periodisk fasta och vilka hälsofördelar diettypen antas bära med sig. Läsarreaktionerna lät inte vänta på sig och många ville tipsa om metoden eller önskade mer information.

Vår viktcoach Marie Tegnér blev så intresserad att hon själv bestämde sig för att testa. På sin blogg skriver hon nu löpande om matsedlar, tips och metodens eventuella fram- och baksidor.

Häng med från början och läs det första inlägget om 5:2-dieten här (här finns också en länk till Vetenskapens värld och det program som handlade om fastans fördelar).

Marie Tegnér:

”Jag har just kikat på Vetenskapens värld på Play. Det var ett program av Michael Mosely – samme man som testade korttids-träning härförleden. Nu handlade programmet om hur man radikalt kan förbättra sina värden och minska risken för vällevnadssjukdomar genom att ligga på extremt låga kalorinivåer vissa dagar….>>läs mer

Annons