BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Fysiologen: Det ska du träna för att gå ner i vikt hälsosamt

25 dec, 2017 
AvMikaela Råberg
Hiit-träning är bästa träningsformen om du vill gå ner i vikt.
Alla tränar av olika anledningar, men håller du igång för att minska midjemåttet är det en viss typ av träning du bör satsa på.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Därför bör du träna mer styrketräningBrand logo
Därför bör du träna mer styrketräning

Är du ute efter att nystarta året genom att tappa några av vinterns extrakilon gäller det att välja en träningsform som gör susen.

Heather Milton, träningsfysiolog på NYU Langone health, menar att det viktigaste är att både andningen och pulsen går upp rejält. Att stå och lalla halvhjärtat på en crosstrainer eller löpbandet kommer alltså inte gå dig resultatet du önskar.

Läs också: Kom i toppform på 7 minuter om dagen!

Hemligheten är att kombinera högintensiv träning med styrketräning, exempelvis med så kallad Hiit-träning.

Hiit – en förkortningen av high intensity interval training – är ultimat om du vill tappa kilon, menar Milton. Ett vanligt Hiit-pass är tidseffektivt och ofta under 30 minuter, men självklart kan du anpassa upplägget helt efter eget tycke, smak och form. Under passets gång kombineras intervaller av övningar där du ligger nära din maxpuls, med övningar av lägre intensitet.

Läs också: Därför bränner du mest fett med intervallträning

Även om alla kan må bra av att träna Hiit påpekar Milton att du bör anpassa intensiteten efter din nivå. Är du otränad är det klokt att inleda med minst fyra veckor av träning med något lägre intensitet, innan du börjar låta pulsen slå i taket.

Källa: Business insider Foto: IBL

Annons