Här är det bästa vinet om du vill hålla kolla på vikten

Om du vill hålla koll på vikten är det dags att bli lite mer kräsen när du väljer vin till maten. Naturligtvis är en kväll utan alkohol det bästa alternativet om du vill gå ner i vikt – men det finns tillfällen då man gärna vill dricka ett glas vin ändå. Men vilken druva är att föredra?

Om du föredrar röda viner:

Välj röda druvor som merlot, pinot noir eller rosévin. I regel innehåller ett glas cirka 88 kalorier, 3 gram kolhydrater och 1 gram socker.

Undvik marsala och sherry som i regel innehåller cirka 164 kalorier, 14 gram kolhydrater och 8 gram socker per glas.

Läs också: Vin – fördelarna och nackdelarna för din hälsa

Om du föredrar vita viner:

Chardonnay, zinfandel och sauvignon blanc är att föredra om du letar efter ett kalorisnålt alternativ. Även torra, mousserande viner och champagne är bra alternativ. Ett glas innehåller i regel cirka 85 kalorier, 2,6 gram kolhydrater och 1 gram socker.

Undvik söta dessertviner som riesling eller moscato vilka innehåller cirka 160 kalorier, 12 gram kolhydrater och 8 gram socker per glas.

Läs också: Vitt vin bra för hälsan – 3 bevis

Källa Redonline   Artikeln publicerades först på Femina.

 

Vin är lika bra som burpees – fast för hjärnan

Träna hjärnan med vin.

Läs också: Vin är lika bra som burpees – fast för hjärnan

 

Annons:

Naturdiet har smarta måltidsalternativ för dig som söker en fullvärdig måltid eller ett näringsrikt mellanmål i farten. Alltid med ett högt proteininnehåll, lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Naturdiet är det smarta och enkla valet för dig som vill leva en hälsosam livsstil!   

Läs mer på www.naturdiet.se

Utvald läsning