BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Fruktsalladen som ger dig plattare mage

16 maj, 2016 
En härlig fruktfrossa är en välbehövlig vitaminbomb så här års. Med rätt ingredienser i fruktsalladen kan du dessutom räkna med en slankare midja på sikt!
Annons

Att frukt och grönt är bra för hälsan är knappast någon nyhet. Men det finns innehåll i fruktskålen värd lite extra uppmärksamhet. Där gömmer sig nämligen genvägar till smalare midja och platt mage!

Här är alla ingredienser för ett fruktkalas med både midjemått och smakupplevelse i fokus:

Bananer

Bananer innehåller kalium, ett mineral som motverkar att kroppen binder onödig vätska. Mineralet absorberas av muskelcellerna, som då binder vätska i musklerna istället. Resultatet blir en slimmad siluett med större muskler – något som personer som tävlar i bodybuilding och fitness utnyttjar strax innan tävling.

Blåbär

Blåbär är naturligt rika på polyfenoler, antioxidanter som enligt en studie vid Texas Woman’s University motverkar bildandet av fettceller i kroppen. De blå bären håller också blodsockret i schack, och stabila insulinnivåer har en positiv inverkan på vikten.

Grapefrukt

När personer fick äta en halv grapefrukt dagligen tappade de 1,8 kilo på 12 veckor – utan att de ändrade sin kost i övrigt. Det hävdar forskare vid Louisana State University, och menar att frukten hindrar kroppen från att ta upp både fett och kolhydrater från maten.

Annons

Jordgubbar

Jordgubbar är inte bara en fest för smaklökarna, de härliga bären har fler egenskaper än så. Enligt norska sajten kk.no kan jordgubbar dämpa aptiten och öka förbränningen. De kan enligt samma källa också bidra till viktnedgång genom att stabilisera blodsockerkurvan och minska risken för sötsug.

Hallon

Hallon ger mycket smak och har ett naturligt lågt GI-värde. De kan dessutom öka fettförbränningen med hela 30 procent under ett träningspass, visar en rapport från universitetet i Arizona. En näve, cirka 100 gram, räcker för att frisättningen av fett från kroppens fettceller ska aktiveras fullt ut.

 

LÄS MER:

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s vikttjänster!

 

Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

ga-ner-i-vikt-fort

Fettbrännardieten: Den supersnabba versionen!

fettbrannardieten-snabba-versionen (1)

Fettbrännardieten, som utlovar upp till 5 kilos viktminskning på 2 veckor, har fått stor uppmärksamhet. Nu kommer rivstartsmetoden, en snabbversion av dieten som det kan räcka med att köra i 4 dagar.

Läs mer: Fettbrännardieten: Den supersnabba versionen!

Källor: body.se, kk.se

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

 

 

 

 

Annons