BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Så kan en banan i handväskan göra dig smalare

07 feb, 2016 
Använd frukt för att gå ner i vikt, men du behöver inte äta dem visar en ny studie.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kan man gå ner i vikt av att lukta på en apelsin och bära runt på en banan? Svaret är ja, om man ska tro forskarna på Leeds Universitet. De har tittat på sambandet mellan att ha frukt och grönt i sin närhet och vad man väljer att stoppa i sig.

I sina studier kom de fram till att vi genom att omge oss med frukt och grönsaker gjorde bättre matval. Till exempel åt folk mindre mängd choklad om de hade doftat på en apelsin först. Och de som började en måltid med en sallad istället för vitlöksbröd valde att äta mindre mängd mat till huvudrätt sedan.

Studien gjordes på människor som ville äta hälsosamt och hade som mål att gå ner i vikt, forskarna tror att personerna bara genom att bli påminda om det blev hjälpta att motstå frestelser.

Bäst effekt hade frukt och grönsaks-påminnelserna när testpersonerna var hungriga eller sugna på att frossa. Vill du också motstå frestelser – bege dig till närmsta frukt och grönt-disk, plocka på dig några nya ner i vikt-vänner och ta sedan med dig dem vart du än går.

Mer om vikt, frukt och grönsaker:

Bli sommarslank med vattenmelon
Vilken frukt mättar bäst?
Fruktsalladen som ger dig plattare mage
Tomat – smal och supernyttig hälsomat!
Därför går det lika bra med selleri!
Anti-age i grönsaksdisken: Ät dig yngre!

Källa: Daily Mail UK

Av: Sandra Hiort

Bild: Thinkstock

Annons