BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Forskare: Därför kan du skippa dieten på helgerna

15 jan, 2015 
Du får äta vad du vill 8 timmar om dagen, behöver aldrig räkna kalorier och kan strunta i allt vad dieter heter på helgen. Ändå kan du räkna med goda resultat!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att begränsa dagens matintag till 8 timmar per dygn – och fasta dygnets resterande 16 timmar – minskar kroppsfettet, motverkar inflammationer och förbättrar kroppens insulinresistens och glukostolerans. Det slår amerikanska forskare vid Institute for Biological Studies i Kalifornien fast efter att ha utfört en ny vetenskaplig studie på möss.

Detta är väldigt positiva rön, menar forskarna, eftersom 16:8-fasta är en betydlig enklare livsstilsförändring för många människor än att helt lägga om sin kost. Du behöver inte tänka på kalorier, utesluta vissa födoämnen eller laga krångliga recept.

Ytterligare en god nyhet: de positiva effekterna kvarstod även när mössen åt som vanligt på lördagar och söndagar. Du kan alltså skippa fastandet på helgerna, om du har svårt att ge upp dina söndagsfrukostar och lördagssnacks – eller om du helt enkelt ska på fest under helgen.

– När det gäller diet, vikt och diabetes handlar det inte bara om vad vi äter – utan när vi äter, konstaterar Satchidananda Panda, en av forskarna som arbetade med studien.

Annons

 

Så minskar du midjemåttet med 16:8 – utan att äta mindre!

Inte bara vad du äter – utan även när du äter – har stor betydelse för din vikt.

Vill du gå ner i vikt och få smalare midja – utan att behöva äta färre kalorier? Testa då 16:8-metoden! Australiensiska forskare hyllar nu den smarta fastedieten.

Läs mer: Så minskar du midjemåttet med 16:8 – utan att äta mindre!

 

10 sätt att slippa suget efter sötsaker och skräpmat

Svårt att stå emot suget? Med de här smarta knepen blir det lite lättare!

Du har bestämt dig för att undvika fikabröd, godis och friterat. Men så kommer det plötsligt – Det Stora Suget som är nästintill omöjligt att stå emot. Här är 10 smarta tips som hjälper dig!

Läs mer: 10 sätt att slippa suget efter sötsaker och skräpmat

BILD: Thinkstock

Annons