BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Biggest loser-tränaren varnar tittarna – berättar sanningen om viktrasen

22 aug, 2017 
AvMalin Ljung
Den tidigare "Biggest Loser"-tränaren Olga Rönnberg går nu ut och varnar sina följare för att imponeras av programmet. Istället berättar hon sanningen om deltagarnas hisnande viktras.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Snart är det dags för en ny säsong av ”Biggest Loser”, en vikttävling i tv-format som gjort stor succé världen över. Och i höst är det VIP-versionen som kommer sändas, där svenska kändisar tävlar om vem som kan gå ner mest i vikt.

Nu går bryter dock den tidigare tränaren Olga Rönnberg, 44, tystnaden om de extrema viktnedgångarna, och varnar samtidigt sina följare för programmets effekter.

I ett långt inlägg på sin Facebook-sida MammaFitness höjer hon ett varningens finger till alla som blir imponerade av deltagarnas viktras.

”Först och främst: det är en TÄVLING i vikt och folk tar till olika (ibland drastiska) metoder (utan att lyssna på sina tränare). Det mesta visas INTE på TV. Det FILMAS dygnet runt men ni ser bara 45 min recap av veckan. Typ”, skriver hon.

Enligt Rönnberg tränar deltagarna sex timmar per dag och minst dubbelt så mycket i slutet av programmet. Det är något hon varnar sina följare att göra då produktionen dygnet runt övervakas av sjukvårdspersonal och annan vårdpersonal.

Annons

LÄS OCKSÅ: Biggest loser: Därför går deltagarna upp i vikt igen

Något som förvånat tittarna i tidigare säsonger är att vissa av deltagarna går upp i vikt. En detalj som Olga Rönnberg förklarar som mänskligt:

”Även trots 10 t per dag träning och strikt kost så går vissa upp vissa veckor. Allt är inte så enkelt som in med lite mat och ut med supermycket träning. Att gå upp 5 kg på 1 v beror sällan på att man inte bajsat på 1 dag…(man är ingen häst heller för att samla på sig 5 kg skit)”.

Olga Rönnberg hävdar dessutom att den stenhårda träningen under så lång tid har negativa effekter och att deltagarna har svårt att behålla sina resultat efter det minutiösa upplägget under inspelningsperioden.

”Många går SNABBT upp efter programmet då man börjar äta mer och träna betydligt mindre (eller inte alls då man inte orkar och är less) och kroppen är stressad av 6 månaders hård träning och mycket strikt kost. Jag säger inte att de går upp allt de har tappat men en hel del då det är så ämnesomsättningen fungerar. Och inte bara det, för att nya vanor ska sätta sig så måste du ta dig tid för reflektion och utvärdering, det hinner man inte med då är det återigen, en tävling. För en del blir det en återigen bantningsmetod”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Här är deltagarna i årets ”Biggest loser VIP”

Olga Rönnberg avslutar sitt långa varningsinlägg med att vädja sina följare om att ta ”Biggest Loser” med en nypa salt:

”Tro inte på allt ni ser på tv”.

I kommentarsfältet har Olga Rönnberg fått frågan om hon ångrar sin medverkar i programmet:

”Inte ångrar, en kanon erfarenhet!”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Books nytändning i Biggest loser: ”Är jättelycklig”

FOTO: Ibl, TV4

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Annons