BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

6 sätt att äta 500 kalorier mindre – varje dag

19 apr, 2016 
svamp, kvinna som yogar och kvinna som äter en smörgås och tittar i mobilen
Svårt att gå ner i vikt? Här har du 6 tips på vad du kan göra för att minska intaget med 500 kalorier varje dag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

För den som vill gå ner i vikt kan några små byten göra stor skillnad i kalorimängd. Här är några exempel på hur du kan dra ner på kalorier i vardagen.

Så kan du dra ner på 500 kalorier om dagen

Byt ut köttet mot svamp

Personer som bytte ut köttet mot svamp åt 444 färre kalorier om dagen – och blev lika mätta och nöjda, visar en studie från John Hopkins.

Laga maten själv

I en studie från 2014 kom man fram till att personer som lagar sin mat själva fick i sig 140 färre kalorier per måltid än de som åt ute, beställde hämtmat eller värmde färdigmat. Applicera det på varje måltid under dagen och spara både pengar och kalorier!

Lägg ner gaffeln mellan tuggorna

Att äta långsamt kan göra underverk för figuren. Enligt en studie som publicerats i American Dietetic Association kan du spara in 300 kalorier per måltid om du lägger ner gaffeln och tar det lite lugnt mellan tuggorna.

Läs också: Så påverkar stress din förbränning

Annons

Träna före frukost – och ät inte efter 19

Enligt en japansk studie bränner du 280 fler kalorier under dagen om du har tränat innan frukost jämfört med om du har tränat på kvällen. En annan studie i British Journal of Nutrition visade att de som inte åt efter klockan 19 fick i sig 240 färre kalorier om dagen. Kombinerade kan de alltså spara dig mer än 500 kalorier varje dag.

Nöj dig med vatten – och lägg i från dig luren

De som dricker 1-3 extra glas vatten om dagen kan spara in på 205 kalorier om dagen, enligt en studie i Journal of Human Nutrition and Dietetics. Och människor som tittar på telefonen samtidigt som de äter lunch äter omkring 200 fler kalorier om dagen, enligt en annan studie.

Läs också: Så ökar du din förbränning – utan att träna

Sov ordentligt

Sov dina 7-8 timmar varje natt och bränn 300 kalorier. Det visar en forskning kring sömnbrist där testdeltagare var mer benägna att småäta, blev mer sötsugna och fick en långsammare metabolism när de sov för lite. Lägg därtill en långpromenad och du har dina 500 färre kalorier även denna dag.

Källa: Prevention

Annons