5:2-tips: Juice-fasta under dina fastedagar!

Färskpressad juice innehåller mängder av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Juicebarerna dyker upp lite här och var i städerna, och råsaftcentrifugen blev årets julklapp förra året. Juicetrenden är inte bara väldigt god och nyttig utan verkar också ha kommit för att stanna.

En färskpressad juice är ett bra mellanmål eller komplement till middagen. Du som följer 5:2-dieten kan få i dig ditt näringsbehov endast genom juicer under dina fastedagar.

Låt fantasin flöda

När du har testat några av juicerna kan du förstås komponera dina egna vitamindrycker. Bara din egen kreativitet sätter gränserna för vilka smakkombinationer som kan testas. Men ett bra mått brukar vara att hålla sig till tre eller fyra ingredienser per juice.  Och glöm inte proteinerna. Åtminstone lunch- och middagsjuicen ska gärna innehålla avokado, nötter eller frön av något slag.

Kom igång!

För att komma igång med juice-pressandet behöver du en råsaftcentrifug. Även en mixer eller blender är bra att ha till tjocka och trådiga grönsaker och frukter, som avokado, banan och mango. Bär kan du också välja att mixa istället för att köra i centrifugen om du vill använda hela bäret och få en lite tjockare konsistens. Drick juicen när den är alldeles nypressad, då finns all näring kvar i juicen.

 

Börja pressa redan idag – prova någon av våra MåBra-juicer:

Frukost-juice

Ca 120 kcal

 

1 apelsin

1 dl jordgubbar

1 morot

1 liten bit ingefära

 

Kör allt i råsaftcentrifugen och servera direkt!

 

Fler härliga juicerecept att testa hittar du här:

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock