Öka förbränningen med rätt vinterträning!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Låt inte kyla och mörker hindra dig från att träna utomhus. Temperaturen och underlaget kan vara rena förbränningsboosten!

Frisk luft gör dig gladare!

Brittiska studier har visat att utomhusvistelse, särskilt i naturen, har positiva hälsoeffekter. Både endorfin- och serotonin-nivåerna skjuter i höjden när du rör på dig utomhus, vilket gör att känslan av välbefinnande ökar. Att andas frisk luft hjälper också kroppen att kvickna till och gör dig piggare.

Personer med yrken där man vistas utomhus minst två timmar per dag löper 40 procents mindre risk att drabbas av depression. Det visar en dansk undersökning gjord förra året. Känner du av årstidsrelaterat depp efter vintern kan långa promenader vara en god idé!

Du bränner fler kalorier!

Kroppen behöver mer energi för att hålla sig varm när den omgivande temperaturen sjunker. Studier har visat att förbränningen ökar med upp till 15 procent när du väljer att gå eller springa utomhus i kyligare grader, jämfört med att springa eller promenera på ett löpband inomhus.

Dessutom gör det varierande underlaget och vinden att rörelsemönstret varieras naturligt. På ett löpband hamnar du i ett monotont rörelseschema och du utnyttjar varken kroppen eller förbränningstakten optimalt.

Du får en god vana!

Enligt en studie vid Peninsula College of Medicine är personer som tränar ute mer benägna att fortsätta med sin nya vana, jämfört med motionärer som väljer inomhusträning.

Källor: Askmen.com, fitness.com

BILD: Thinkstock

Redaktionens tips
Dela på: