Artikeln innehåller reklamlänkar

Välj rätt sport-bh till din träning – 6 bra tips!

Välj rätt sport-bh

En riktigt bra sport-bh ska transportera fukt, kännas bekväm mot kroppen men framför allt ge rätt stöd och skydd åt bysten. Ju hårdare träning, desto viktigare är det med maximalt stöd.

Vad ska jag tänka på vid val av sport-bh?

Sport-bh från Puma

En sak som är viktig att tänka på när du väljer bh är just vilken sorts träning du ska utföra. Tränar du både löpning och yoga är det bra att investera i två olika sorters bh:ar. Vid löpning är det viktigt att ha en sport-bh med maximal support då det minskar bröstens rörelse rejält. Ska du å andra sidan utöva yoga eller annan lågintensiv träning är det viktigare att den sitter lösare så du kan röra dig genom olika positioner utan problem.

Sport-bh från Reebok

Styrketränar du kan välja en topp med medelstöd. Dock är det alltid bättre med för mycket än för lite stöd, om du inte vill investera i en topp till varje träningsform.

6 bra tips när du köper sport-bh:

Sport-bh från Stella McCartney
  1. Be om hjälp! De som jobbar i affären kan hjälpa dig att hitta rätt storlek, eller mät dig hemma innan.
  2. Välj en sport-bh i ett snabbtorkande material. Vi svettas ofta mycket kring brösten!
  3. Ska du göra övningar på rygg kan det vara skönt med en tränings-bh som har korsade axelband över ryggen, då den inte ligger och skaver över skulderbladen.
  4. För ökad komfort och anpassningsförmåga ska du välja vadderade och justerbara axelband.
  5. Då du sliter mycket på din sport-bh med många tvättar och träningspass kan du välja en som sitter lite hårdare eller som du måste knäppa på yttersta knäppet. Då håller den längre och tåls att tänjas ut.
  6. Investera i några olika sport-bh:ar, så att du kan välja en som passar dagens träning.
Sport-bh från Rönnisch

9 snygga och bra sport-bh:ar för olika träningsformer

Sport-bh från H&M

Sport-bh:ar med lite support:

1. En lätt träningstopp från Puma med uttagbar vaddering i kuporna, t-rygg i dryCELL som transportera fukten bra. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

Sport-bh från Shock

2. Rosa sport-bh från Reebok med smala axelband, designad för träning som yoga eller annan lågintensiv träning. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

Sport-bh från Lindex

Sport-bh:ar med medium support:

Sport-bh från Stay in place

3. En luftig sport-bh från Adidas by Stella McCartney, med medelstort stöd. Perfekt vid bland annat styrketräning. Här kan du köpa den (länk till butik)

Sport-bh från Rönnisch

4. Snygg träningstopp från Rönnisch med brottarrygg vilket gör dig rörlig trots bra stöd åt bysten. Här kan du köpa den (länk till butik)

5. En härligt orange sport-bh från H&M i snabbtorkande funktionsmaterial. Toppen är dessutom vadderad framtill för bra passform. Här kan du köpa den (länk till butik)

Sport-bh:ar med maximal support:

6. En väldigt omtyckt sport-bh för de med stor byst eller som behöver mycket support vid intensiv träning, från Shock absorber. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

7. En mjuk, ovadderad sport-bh från Lindex, med maximalt stöd. Här kan du köpa den (länk till Lindex)

8. Snygg tränings-bh med dragkedja framtill, från Stay in place. Passar för både styrketräning och mer intensiv träning. Här kan du köpa den (länk till butik)

9. En sport-bh från Rönnisch som sitter riktigt skönt och bra på kroppen. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

LÄS MER:

9 enkla sätt att göra träningen till ren njutning

7 saker du inte borde göra före träningspasset

12 saker kvinnor med stora bröst känner igen sig i

Utvald läsning