Träna som Cameron Diaz – PT:ns bästa tips

I en intervju med amerikanska Women’s Health Magazine berättar kändis-tränaren Tony Bass om sina bästa tips – men det gäller att ligga i om man vill se ut som Cameron Diaz.

Styrketräning

En av de vanligaste missuppfattningarna är att man får en snygg kropp genom att träna med lätta vikter, enligt Teddy Bass. Istället förespråkar han tyngre vikter med färre repetitioner – varannan dag.

Läs även: MåBra reder ut: 3 myter om styrketräning

Tona armarna

Om du vill ha riktigt starka armar bör du variera din träning. Använd inte alltid samma vikter och byt ut övningarna emellanåt. Istället för att göra 15-20 repetioner kan du till exempel göra 10 repetioner – men med tyngre vikter, föreslår han.

Spänn rumpan

Teddy Bass har utarbetat ett helt program enbart för rumpträning. Han menar att det vanligaste misstaget kvinnor gör när de tränar sina bakdelar är att de inte spänner rumpan tillräckligt mycket. Om det inte bränner i musklerna där bak gör du fel, sammanfattar han.

Aktivera hela kroppen

För att få ut så mycket som möjligt av din träning på kortast tid bör du slänga in några helkroppsövningar också. Teddy Bass förespråkar benböj med hopp och burpees eftersom övningarna får upp pulsen samtidigt som du tränar de stora muskelgrupperna och därmed bränner fler kalorier.

Läs även: Platt mage: Här är bästa övningarna för din ålder

Fixa hållningen – se självsäker ut

När man tränar övre ryggpartiet dras axlarna tillbaka och du får en bättre hållning och ser självsäkrare ut, menar Bass. Generellt säger han att träning gör dig självsäkrare som person, då du kommer i kontakt med din kropp.

Slarva inte med konditionsträningen

Bara för att du styrketränar mycket betyder det inte att du kan strunta i din konditionsträning. De olika träningsformerna är nämligen precis lika viktiga, enligt Teddy Bass. Om du försöker gå ner i vikt rekommenderar han 20 till 45 minuter konditionsträning 4-5 gånger i veckan. Om du bara vill hålla god hälsa kan du minska till 2-3 gånger i veckan. Om du konditionstränar på gym är det bra om du byter maskiner med jämna mellanrum – så att du inte blir uttråkad, tipsar han.

Håll dig fokuserad

Stäng av telefonen och titta inte på tv samtidigt som du tränar. Fokusera istället på nuet och ge allt i övningarna. Det kan du se som en gåva till dig själv, menar Teddy Bass.

Källa: Womens health magazine

Foto: Thinkstock/David Shankbone via Wikimedia Commons