TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Så mycket mer bränner du om du skippar tunnelbanan – se smarta bilden!

08 jun, 2017 
Visste du att du kan bränna 155 kalorier på att promenera mellan Slussen och Hötorget? Med den nya Stockholmskartan vet du exakt hur mycket du tjänar på att skippa tunnelbanan!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Här är bilden som visar exakt hur många kalorier du bränner på att gå mellan Stockholms olika tunnelbanestationer. Hur smart är inte det?

Bilden är framtagen av svenska Treated.com, ett EU-godkänt online-apotek.

Bakgrunden är en brittisk förlaga. Det var strejk i Londons tunnelbana och människor tvingades söka sig till alternativa färdmedel. Då gjorde Treated.com i England en likadan karta, men med Londons tunnelbanenät. För om man nu får chansen – varför inte gå istället?

Läs också: Visste du det här om promenader? 10 fantastiska hälsoeffekter!

Den kartan fick ett enormt genomslag i sociala medier och återpublicerades i många av de stora medierna.

Nu finns det alltså även en Stockholmskarta, för även om tunnelbanan går som vanligt skadar det ju aldrig med lite extra motion!

– Vi vill naturligtvis i största möjliga mån uppmuntra människor till att dagligen motionera. Det finns idag mer forskning än någonsin om de positiva effekterna av daglig motion för det allmänna välmåendet – både fysiskt och psykiskt, säger Elias Hemmilä, svensk marknadschef på Treated.com.

 

Så mycket måste du promenera för att få bättre hälsa

Läs också: Så mycket måste du promenera för att få bättre hälsa

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons