TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Så får du prinsessan Victorias bröllopskropp

15 apr, 2010 
Annons

Kronprinsessan Victoria har tränat hårt för att komma i toppform inför bröllopet. Ska du också gifta dig eller gå på fin fest? Vår personliga tränare Katarina Woxnerud visar övningarna som ger dig snygga kungliga kurvor!


Urläcker urringning 

Träning påverkar inte storleken på bysten – men ger mer stadga och form på musklerna under och runt brösten. Det syns att Victoria inte fuskat med armhävningarna!

Så fixar du den:

Träna axlar och bröst med armhävningar.

Gör så här:

Ligg på magen och böj knäna. Händerna är i axelhöjd. Dra in naveln mot ryggraden och spänn kroppen. Tryck upp till raka armar. Sänk och upprepa.

Stå på alla fyra för en lättare armhävning, eller på tårna med benen sträckta för tuffare.

Tips

Svanka inte!


Vickans vackra armar

Så här vältränade armar får man inte gratis! Tuffa styrkeövningar för biceps, triceps och axlar har gett Victoria de väldefinierade armmusklerna.

Så fixar du dem:

Annons

Bygg upp dina triceps med dips.

Gör så här:

Sitt på en stol och placera händerna på sitsen. Ta små steg framåt så att sätet hamnar utanför sitsen. Böj armarna och sänk kroppen. Vänd vid 90 graders böjning i armbågen. Sträck till raka armar och upprepa.

Tips

Lyft upp bröstet!





Putfri brudmage

Victoria har en stark muskelkorsett runt hela bålen som håller in och stärker både mage och rygg. Med stabiliserande magövningar kommer man åt större delar av bålmuskulaturen än med traditionella situps.

Så fixar du den:

Platta till magen med ryggliggande enbenssträck.

Gör så här:

Ligg på rygg med båda fötterna i golvet och dra in naveln mot ryggraden. Armarna vilar längs kroppens sidor. Lyft upp ett knä mot bröstet, sträck ut benet några centimeter ovanför golvet, böj in igen och upprepa, byt sedan och gör samma med andra benet.

Tips

Dra in magen!


Stolt & snygg prinsessrygg

Styrkeövningar för skuldror, axlar och rygg gör att man klär i djupa ryggringningar. En rak, drottninglik hållning gör också sitt till!

Annons

Så fixar du den:

Träna skuldror och rygg genom att göra ryggresningar med ryggdrag.

Gör så här:

Ligg på mage med armarna sträckta ovanför huvudet. Dra in naveln mot ryggraden och lyft upp överkroppen och armarna någon centimeter från golvet. Böj armarna och dra in armbågarna mot kroppens sidor. Sträck långsamt ut dem igen. Upprepa 3–4 armrörelser innan du vilar kort. Upprepa hela övningen 3–4 omgångar.

Tips

Arbeta långsamt!


Sexig sess-stuss

Prinsessan gillar att hålla i gång med joggning, skidåkning, simning och promenader. Sådana aktiviteter ger starka ben- och rumpmuskler.

Så fixar du det:

Träna rumpa och lår med utfall.

Gör så här:

Stå med ryggen mot en stol och lägg upp en fot bakom dig. Överkroppen är upprätt och magen lätt spänd. Böj knät och sjunk ner mot golvet så långt som det känns bra. Sträck och upprepa.

Tips

Knät pekar åt samma håll som foten.


Smal getingmidja

Alla drömmer om kungliga kurvor som Victorias! Vacker timglasfigur med smal midja får man av att träna de sneda magmusklerna.

Annons

Så fixar du det:

Trimma midjan med sidoplanka.

Gör så här:

Ligg på sidan på golvet och stöd dig på underarmen. Det undre knät är böjt, det övre sträckt. Tryck ner det undre benet i golvet och lyft upp höften till rak linje. Håll kvar 3–4 sekunder innan du sänker och upprepar.

Tips

Puta inte med rumpan

4 saker att tänka på!

–       Träna lugnt och kontrollerat

–       Utför 12–15 repetitioner av varje övning, vila kort och upprepa 1–2 omgångar till

–       Känn efter att du arbetar med rätt muskler

–       Utmana dig själv lite – det ska kännas för att ge effekt

Av Katarina Woxnerud


Annons