Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Promenadtricket som bränner bort bukfettet!

15 jan, 2018 
fötter som går
Inte tid att träna? En promenad räcker längre än du tror! Med det här enkla knepet vrider du upp effekterna till max.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Därför ska du promenera – 5 anledningarBrand logo
Därför ska du promenera – 5 anledningar

Fokuserar du på sträckan när du motionerar? Då bör du även lägga lite extra fokus på ditt promenadtempo, i alla fall om dina power walks syftar till att bränna bort bukfettet. Det visar en amerikansk studie.

Det är forskare vid ett universitet i Virginia som analyserat sambandet mellan antal promenader, promenadtempo och minskad mängd bukfett. I sin studie fann de att de kvinnor som tog tre snabba och två långsamma promenader varje vecka tappade fem gånger mer bukfett än den kontrollgrupp som enbart gick fem långsamma promenader under samma period. Detta trots att båda grupperna brände exakt samma mängd kalorier under sina pass.

Tappade mer fett

Fötter går i skogen

Men fördelarna med intervall-promenaderna stannade inte där. Kvinnorna i den gruppen tappade tre gånger mer fett kring låren och gick ner cirka fyra kilo under de 16 veckor som de deltog i studien.

Annons

Att våren dröjer har också sina fördelar. Att promenera i klassiskt aprilväder kräver nämligen lite extra, ju kyligare det är desto mer energi kräver kroppen för att hålla sig varm. Din förbränningstakt kan öka med hela 15 procent om du väljer att promenera utomhus när det är kallt .

Att vistas i naturen gör dessutom att dina må bra-hormoner skjuter i höjden, och du blir både gladare och piggare på kuppen!

Källa: Womens Health Magazine

Läs mer:

Träningen som ger mindre bukfett och plattare mage

Gå ner i vikt: Så blir du av med det farliga bukfettet

Mosley om nya supermetoden: ”Särskilt bra mot farliga bukfettet”

Gå ner i vikt: Maten som minskar ditt bukfett – experternas bästa tips

Annons