TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Platt och stark mage – häng med i vår rutmaning 2020!

09 maj, 2020 
Platt mage och stark rygg med hemmaträning
Platt mage, stark rygg och rakare hållning! Med MåBra:s rutmaning tränar vi tillsammans för en starkare core. Häng med du också!
Annons

Varje år tränar tusentals magar tillsammans i MåBra:s årliga rutmaning. Häng med oss du också! I den här Facebookgruppen peppar vi varandra längs vägen!

Varför är det viktigt med stark mage?

För att bygga den där styrka och stabilitet måste du träna kontinuerligt. Våra magmuskler står för så otroligt mycket stabilitet i kroppen och svaga magmuskler kan resultera i bland annat värk i ländryggen, men också i att du får en putmage eller att kroppen helt enkelt inte klarar av vissa övningar.

Häng med på #rutmaningen 2020!

Många övningar kräver teknik och kontroll och då är det en fördel att ha en stark core. Men det handlar också om att skydda sina organ och sin ryggrad. Om du lägger för mycket belastning på ryggen, men sedan inte orkar stödja den med coremusklerna får du ont.

Hitta magmusklerna och gör övningarna 2–3 gånger i veckan så bör du känna skillnad efter 3–5 veckor. Särskilt om du dessutom gör ett helkroppspass i veckan. Tänk på att kost, sömn och gener också påverkar – och att nybörjare alltid har större muskeltillväxt då de börjar från noll. Träningsvana behöver mer utmaning och belastning för att märka samma skillnad.

Gör så här:

Här hittar du alla övningarna som tydliga träningsvideos och beskriva i text.

Följ programmet i 6 veckor och hitta pepp och stöd i vår Facebookgrupp längs vägen. Ta gärna en före och efterbild.

Annons