Magövningen som gjort viral succé sågas av experterna

magovning som gjort viral succe

Visst finns det roligare övningar än planka och situps. Och lättare också kanske. Men om det är en tonad mage man är ute efter så kräver det faktiskt en hel del arbete.

Men så finns de alltid de som är intresserad av genvägar, och kanske gärna vill tro att de också fungerar. Så när en känd TikTok-användare lägger ut en video med en övning som lovar platt mage på bara fem minuter – i liggande viloläge, då är det förstås många som blir nyfikna. Videon blev viral.

Så skulle övningen för att få platt mage gå till

Det är TikTok-användaren @tiabagha som lagt ut videon med mag-övningen som så många blivit nyfikna på. Så här skulle övningen gå till:

  • Ligg på golvet med en ihoprullad handduk under nedre delen av ryggen (precis bakom din navel.
  • Sträck ut armar och ben från kroppen – framåt och bakåt.
  • Rikta tårna inåt tills de nuddar varandra. Lägg handflatorna mot golvet och låt lillfingrarna mötas.
  • Ligg så här i fem minuter, en gång om dagen, i tio dagar.
  • KLART!

Flera träningsexperter har reagerat på videon som gillats av cirka tre miljoner människor. En av dem är Cassey Ho, fitnessinstruktör. Hon menade att hon fått nog av alla fejkade fitnesstips som blir virala. I ett Instagraminlägg visar hon hur övningen går till och hoppas att folk ska förstå att det är en trend som ingen behöver hoppa på, om man inte gillar det för att sträcka ut kroppen förstås.

Så ser virala magövningen ut

Cassey Ho förklarar också ursprunget till den här övningen som enligt henne kommer från japanska zonterapi och massagespecialisten Dr. Toshiki Fukutsudzi som tog fram den som hjälp mot ryggsmärta och för att hjälpa ryggraden.

Han ska också ha hävdat att man genom att i övningen korrigera placeringen för sitt bäcken kunde få hjälp med att gå ner i vikt. Något som Ho säger inte är sant.

”Om allt du behövde göra var att lägga dig för att få magmuskler, skulle vi alla ha sex-pack genom att ta tupplurar”, sade Ho.

Visst vet vi väl alla att det själva verket krävs ganska mycket mer än så? Och att om det låter för bra för att vara sant … så är det förmodligen också det!

LÄS MER:

Träna mage, rumpa och lår – i en enda övning

Träningsexperten: Så blir du av med putmagen

10 bästa övningarna för dig som vill träna rygg och axlar

Utvald läsning