Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

MåBra-läsarnas bästa kom igång-tips

07 apr, 2010 
Vilket är ditt bästa kom igång-tips? Berätta för oss!
För några veckor sedan frågade vi hur ni gör för att komma igång nu när den långa vintern börjar försvinna och bikinisäsongen närmar sig. Här har vi sammanställt några av de tips som vi fått in. Skriv ut dem och ta fram när det motivationen tryter!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

”Mitt bästa kom-i-gång tips är att skriva en veckadagbok i förväg, där jag skriver in en aktivitet per dag! Till exempel: måndag 30 min promenad, tisdag simning, torsdag kompispromenad, och så vidare… Sedan är det dags för en ny veckodagbok! Om jag bryter mot veckodagen får jag ”böta”, tex inget vin till maten eller ingen kaka till kaffet. Klarar jag hela vecka blir det istället belöning! Fika på stan eller en läppglans!”

Här är massor av andra tips

 • Utmana en pålitlig kompis och träna även när det är regn och rusk ute. Om man kommit överens med kompisen att träna är det alltid någon av oss som kan peppa den andra!

  /Jennie

 

 • Sluta tänka på att du ska börja hårdträna på en gång. Du blir bara hungrigare och tycker inte att träningen är kul om du tar i för hårt. Ta det lugnt i början och öka sedan tempot och tillfällen när du är klar för det.

  /Anne

 

 • Nu när det är lite ljusare ute så sätter jag väckarklockan en halvtimme tidigare på morgonen och går ut och går tillsammans med min man en runda på 30 min innan vi väcker barnen. Jag blir pigg hela dagen och vi hinner prata om allt mellan himmel och jord. Kvalitetstid!

  /Christina

 

 • Tänk aldrig tanken ”jag gör det i morgon”, för då blir det aldrig av. Tänk istället ”jag gör 5 min idag”, varje dag. När det har gått en tid och 5 min har blivit rutin, börjar du med 10 min istället osv.

  /Lena

 

 • Jag tränar som gör mig glad, för det är det enda som får mig att träna om och om igen. Det jag har upptäckt gör mig glad är Friskis & Svettis och deras träningsformer som bygger på glädje!

  /Maria

 

 • Anmäl dig till en stegtävlig tillsammans med dina arbetskamrater. På så sätt kan man sporra varandra på jobbet med bla. ta en promenad tillsammans på lunchen. Både trevligt och välgörande.

  /Kerstin

 

 • Promera med stavar och talbok. Bestäm dig för att du bara får lyssna på boken när du är ute och går. För mig blev det så att jag vissa dagar gick ut och gick två gånger för att jag så gärna villa höra fortsättningen på boken.

  /Sandra

 

 • Jag sätter upp lappar med meddelande till mig själv lite överallt där man kanske minst anar det, bakom badrumsspegeln, bakom garderobsdörren, i garaget mm. På dessa lappar ger jag mig själv uppmuntrande ord såsom ”du är vacker”, ”du har fina muskler”, ”ta en promenad idag ”och ”må ännu bättre” etc. På så sätt peppar jag mig själv att verkligen må så där bra och uppfulla mina små lappar. På vissa lappar sätter jag också små bilder på en glad mig själv, eller på barnen så jag blir extra motiverad.

  /Mia

 

 • Jag satte mig ner och tittade på gamla kort och plockade ur dom korten som jag tyckte jag så bra ut på och sen hade jag dom som förebild när jag satte igång att motionera.

  /Ingela

 

 • Mitt bästa kom igång-tips är: Lämna bilen hemma! Märkte att det tar inte mycket längre tid att promenera/cykla till dagis och därefter till jobbet.

  /Eija

 

 • Mitt bästa kom igång-tips är att föra en inspirationsbok. Köp ett block efter egen smak, kanske med en inspirerande framsida? Fyll den eftersom med saker som inspirerar dig: roliga träningsövningar, tankar kring hälsa, bilder, träningsresultat och dylikt. Jag vill hela tiden hitta nya saker att fylla boken med, vilket driver mig att fortsätta träna. När orken tryter; fram med boken och inspireras på egna villkor! Ingen pysslare? Starta en blogg istället!

  /Julia

 

 • Jag ska vara med i Vårruset. Jag bildar lag med några av mina arbetskamrater, detta gör att jag måste ut och träna. På så sätt har jag ett konkret mål och jag känner en viss press, men det funkar för mig!

  /Vivi-Ann

 

Annons