Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

Izabella Scorupco: Pilates är rena trolleriet!

20 feb, 2010 
Anna Carsall
Izabella Scorupco är såld på pilates.
Izabella Scorupco blev av med sin kroniska nackvärk med pilates. Dessutom snabbfixar träningen smålyft på kroppen.– Jag är helt såld, säger Izabella.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När skådespelaren Izabella Scorupco var i 20-årsåldern och stod mitt i sin musikkarriär pressade hon helst varje dag på gymmet.

– Det var nästan onormalt. Jag tror att jag kände att jag hade något slags kontroll när jag formade min kropp.

När Izabella insåg att det började bli ett beroende slutade hon tvärt. Och det var först för två år sedan, när hon fick kronisk värk i nacken, som hon tog tag i träningen igen.

– Det var så dumt, jag skulle stajla för dotterns kompisar, dök ner i poolen och fick en whiplashskada när huvudet slog i vattenytan! Det kan tydligen gå så illa om man har överrörligt skelett och svaga muskler, som jag hade.

En kompis till Izabella sa åt henne att prova pilates.

– Och jag blev helt såld! Själva passet är så ansträngande att jag nästan mår illa och blir yr i huvudet, men efteråt är det en i det närmaste religiös känsla. Jag är totalt avslappnad och harmonisk. Det är skönt att vara så trött att man inte orkar stressa!

Annons

Izabella varvar pilatesträningen med piloxing, som är en kombination av boxning och pilates.

– Det är rejäla motionspass, som gör under för konditionen.

Numera har hon sällan ont i nacken.

– Jag har jobbat stenhårt på att bygga upp styrkan i musklerna och lederna i ryggen, och det gör att jag kan slappna av mer i nacken. Över huvud taget känner jag mig starkare nu. Det är härligt att vara medveten om sin kropp, att känna att den orkar och håller!

Läs hela intervjun i nya numret av MåBra (nr 3/2010)

Foto: Lennart Dannstedt

 

Annons