Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

Hur börjar jag träna för att gå ner i vikt?

07 okt, 2015 
Sofia Åhman
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Fråga:

Jag väger 74 kilo och är 168 cm lång. Jag måste komma ner i vikt lite. Jag vill få en platt mage och smalare lår.

Jag har provat olika dieter och träningssätt, men det funkade inte. Jag klarar det max 1 vecka. Vad ska jag göra nu? Hur ska jag börja?

Shadi

 

Svar:

Din vikt är inget att oroa sig för, men du är nog inte ensam om att vilja gärna gå ned något kilo. Vi kvinnor lagrar gärna fett runt höfter, mage och lår och vi vill gärna bli av med det.

Tyvärr finns det ingen superövning som kan fixa det, utan tricket är att få ner fettprocenten i kroppen. Det gäller alltså att förbränna mer än vad du stoppar i dig. För att uppnå det behöver du se över både din kost och din motion.

Försök nu inte att göra allt på en gång! Då blir det för jobbigt och risken att du ger upp efter en vecka är stor.

Börja med att skaffa en stegräknare och se till att få ihop 12 000 steg/dag. Då kommer din förbränning att öka och du får lättare att gå ner i vikt. Fundera över din kost. Vilket är ditt största kostproblem? Börja med att åtgärda det och bara det. En förändring i taget är det som gäller.

Annons

Låt nu de nya rutinerna sätta sig och bestäm ett datum då du gör en avstämning. Har du gjort det du ska? Om du har lyckats så ska du fira. Belöna dig med något du gillar och njut av framgången.

Sätt sedan ett nytt kost- och träningsmål. Låt det nya målet vara lite tuffare än det förra.

Berätta för andra om ditt mål och be dem hjälpa dig att uppnå det. Du kommer att bli överraskad av hur bra hjälp och stöttning din omgivning kommer att ge dig. Kanske får du till och med någon annan med på din resa.

Sofia

Annons