Globen byggs om till padel-hall

globen/padel

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Plötsligt spelar så gott som alla racketsporten padel, som liknar tennis men där man oftast spelar fyra spelare, har en något mjukare boll och kan använda väggar som en del av spelet också. Det här har gjort att efterfrågan på padelbanor har blivit enorm, något som man nu i Stockholm tillfälligt löser genom att göra om Globen till ett padel-paradis, under coronapandemin.

14 padelbanor öppnar i Globen

Den 1 november räknar företaget Globen Padel med att ha öppnat tolv dubbelbanor och två singelbanor på golvet i arenan. I nästa vecka räknar man med att komma igång med bygget.

– Vi har haft en liten dröm om att arrangera en stor tävling i Globen, men sedan kom ju coronapandemin. Då föddes en idé om att hyra in oss i arenan och få möjlighet att spela padel i en häftig miljö. Sedan i somras har allt gått väldigt snabbt, säger Globen Padels vd Peter Hansson till DN.

Eftersom man inte har fått hålla stora evenemang i Globen sedan coronaviruset kom är padelbanor en lösning för att inte arenan ska stå helt tom. Det är inte klart hur länge padelföretaget får hyra arenan för att driva sin padelverksamhet men för spelare går det att teckna tremånaders-abonnemang.

Efterfrågan på padelbanor är stor

Banorna kommer att hyras ut i heltimmar och halvtimmar och Peter Hansson är inte orolig för att banorna kommer att stå tomma.

– I Stockholmsområdet finns det ungefär 200 banor i 25 hallar, men det är fullbokat nästan överallt två veckor framåt på de bästa tiderna, säger han till DN.

Runt om i Sverige finns idag cirka 2000 padelbanor, senaste halvåret har både tillgång och efterfrågan ökat rejält. Sporten är populär bland annat i Spanien och Argentina och tros ha blivit så populär bland annat för att det är ett spel som många kan spela, det är ett socialt spel där man snabbt kan utvecklas.

Foto: TT

LÄS MER:

Spelar du tennis? Grattis till ett längre liv!

Viktcoachen testar padel – tennisträningen alla pratar om!

 

Mer innehåll från MåBra
Dela på: