Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

Farväl gäddhäng: Träningstips & fuskknep!

31 maj, 2013 
Fixa fasta armar på ett kick! Med MåBra:s smarta råd kan du snart vinka farväl till det envisa gäddhänget.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Visste du att överflödigt fett på armens undersida ofta har en hormonell anledning? Flera studier pekar på att för låga nivåer av det manliga könshormonet testosteron är en bidragande orsak till gäddhängs-gisslet. När kvinnohormonet östrogen tar överhanden lagrar nämligen kroppen fett i stället för att bygga muskler.

Rätt kost och träning

– Dallriga överarmar beror på att hudspänsten och muskelvolymen minskat och fettmängden ökat. När fettinlagringen ökar just här beror det ofta på att nivån av testosteron, som även finns hos kvinnor, har minskat. Det är svårt att återfå hudens elasticitet men det går att minska andelen fett i området och punktträna för bättre proportioner, har MåBra:s personliga tränare Katarina Woxnerud tidigare berättat i en intervju.

Katarina Woxnerud tipsar om kost som kan justera hormonbalansen. Proteinrik mat, som kött fisk ägg och tofu, och tillskott av omega-3 kan vara kloka val. Var lite mer försiktig med sojaprodukter, groddar och frukter som apelsin, kiwi och jordgubbar. Dessa innehåller växtöstrogener som kan rubba balansen.

Läs Katarinas träningstips och kostråd via länkarna nedan.

Så enkelt blir du av med gäddhänget!

Om gummibandsträning och gäddhäng

 

”Hur blir jag av med mitt underhudsfett?”

En läsare har hört av sig med en fråga till vår viktcoach Marie Tegnér. Hon vill bli av med underhudsfett så att musklerna blir synligare.

Här tipsar Marie om hur hon ska äta för att slippa gäddhänget.

Annons