Emma Wiklunds bästa skönhetsknep

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Styrketräningen och joggningen är heliga stunder för före detta supermodellen Emma Wiklund. Och det är inte bara energikicken hon vill åt.

Emma Wiklund driver sin egen hudvårdsserie och har ”hur mycket som helst att stå i”. Men det finns en sak hon alltid ser till att hinna, och det är träningen tre till fyra gånger i veckan. Hon varvar joggning med olika typer av styrketräning.

– Jag prioriterar verkligen att träna, för jag mår så himla bra av det. Det är så skönt att ge sig ut och springa och andas in den friska luften, benen går av sig själva, och hjärnan löser plötsligt problem som känts väldigt komplicerade för bara en liten stund sedan. Det finns dessutom inget bättre skönhetslyft! Blodcirkulationen kommer i gång och hyn får en jättefin lyster.

Naprapaten tipsade om styrketräning

Förut höll Emma på mycket med yoga, men hon hade för rörliga leder och fick ont i ryggen. Det var naprapaten som tyckte att Emma skulle börja med styrketräning, och nu är hon fast.

– Jag har en personlig tränare på gymmet som gjort ett specialschema för mig. Roddmaskinen är superbra för att stärka upp bålen har jag märkt, och sedan brukar jag köra olika övningar med kettlebells, hantlar eller min egen kroppsvikt. Jag kör nästan alltid på tid, gillar att tävla mot mig själv, för då pressar man sig själv hårdare. Det är otroligt effektivt, efteråt är jag andfådd och genomsvettig, pigg och avslappnad på samma gång. Det är härligt att känna sig frisk och stark, särskilt nu när man börjar bli äldre.

Rätt produkt – och rätt livsstil

Emma får ofta frågan vilka crèmer man ska använda för att hålla sig ung och fräsch.

– Visst är det viktigt med en crème som återfuktar bra, men det avgörande är ändå att man tar hand om sig själv. Jag märker på en gång när jag stressat för mycket, då blir jag alldeles torr i huden, och får utslag. Det finns inte en enda crème som helt kan reparera det, utan man måste ta tag i sig själv inifrån. Jag tränar, ser till att sova 7–8 timmar per natt och umgås med familjen för att må bra i mig själv.

”Jag är inte 20 längre”

Tycker du om ditt utseende?

– Visst hade jag gärna sett ut som Elle Macpherson i kroppen. Men man måste se helheten. Jag är inte 20 längre, men jag känner mig ganska nöjd ändå. På mitt gym till exempel tränar en kvinna som har en perfekt vältränad kropp, men hon går på stenhård strikt diet och har tid att träna flera timmar varje dag. Jag tränar mer för att få energi och för att kunna unna mig att äta och dricka gott.

När Emma var yngre granskade hon sitt utseende på ett helt annat sätt, och hon hade ju ögonen på sig utifrån också eftersom hon jobbade som modell.

– I dag är jag väl medveten om att min kropp ser äldre ut, men det är helt okej. Jag har ett helt annat självförtroende nu, som jag önskar att jag hade haft när jag var ung.

Lev i nuet

Det finns dock en sak Emma skulle vilja ha lite mer av i sitt liv, och det är mindfulness.

– Min man Hans slappnar av när han ligger i soffan och tittar på en bra film. ”Kom och sätt dig!” ropar han åt mig medan jag far runt i lägenheten och pysslar och donar. Men jag har kommit på att det är mitt sätt att koppla av. Däremot har jag börjat tänka lite mer på att försöka stanna upp och bli mer medveten om det som händer här och nu. Annars är det lätt hänt att livet rullar på i ett rasande tempo, utan att man ens tänker på det.

AV: Anna Carsall

FOTO: Lennart Dannstedt

Redaktionens tips
Dela på: