Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

De 9 träningsformerna som bränner allra mest

29 jan, 2018 
Vill du verkligen maximera din förbränning finns det träningsformer som håller igång fettförbränningen långt efter att du slutat träna. Här är de absolut mest effektiva träningarna om du vill gå ner i vikt eller bränna fett – och tips på hur du gör träningen ÄNNU bättre!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Uppdaterad februari 2020.

All träning är bättre än ingen träning. Men det innebär inte att det inte finns vissa vinnare – i alla fall om vi pratar fettförbränning.

Har du satt ett mål för dig själv som kräver att du tränar hårt, effektivt och för att bränna fett? Då är det någon av de här träningsformerna du ska välja, rangordnade efter effektivitetsgrad.

Här har vi dessutom, med hjälp av Women’s Health, lagt till förslag på hur du gör träningspasset så effektivt som möjligt!

Här är de nio träningsformer som bränner mestBrand logo
Här är de nio träningsformer som bränner mest

Hopprep

Hopprep är jättebra träning för den som klarar hopp och vill bränna kalorier snabbt och effektivt. Takten ska ligga på 120 hopp per minut – då kan du bränna 667-990 kalorier i timmen. Testa dessutom att använda ett hopprep med extra tyngd, för att ytterligare aktivera dina armar och axlar i rörelsen.

Löpning

Om du håller ett jämnt tempo på omkring 10 km/h (6 min/km) kan du bränna mellan 566 och 839 kalorier i timmen (skillnaderna beror på att aspekter som kön, vikt och ålder påverkar din förbränning). Efter ett löppass fortsätter du bränna extra kalorier hela dagen. Vill du lägga till det lilla extra som boostar din förbränning? Släng in några sprinter i joggen.

Annons

Intervaller med Kettlebells

Ett högintensivt cirkelpass med kettlebells kan ge dig ökad förbränning upp till 36 timmar efter avslutat pass! Här kan du bränna 554-822 kalorier på en timme. Vill du ha bästa möjliga resultat kör du passet utan vila mellan övningarna – skifta mellan övningar för över- och underkropp för att inte köra slut en muskelgrupp direkt utan kan träna längre. Testa till exempel en cirkel mellan svingar, squats och axelpress med kettlebell. Vila ca 15 sekunder efter att ha gjort övningarna innan du börjar om igen!

Kickboxning

Oavsett om du sparkar loss på egen hand eller går på ett pass är kickboxning en högintensiv träningsform som både är rolig och effektiv ur förbränningsynpunkt. Du kan bränna mellan 582-864 kalorier på bara en timme! Men se till att håll vilopauserna korta, max 30 sekunder för varje 90 sekunders sparrande.

Spinning

Ett spinningpass eller en stund på motionscykeln i ordentlig takt kan bränna bort hela 498-738 kalorier på en timme. För maximerad förbränning även efter passet kan du börja med maxhastighet i 10 sekunder, vila i 50 sekunder. Sedan byter du till 15 sekunder sprint och 45 sekunder vila. Så fortsätter du med 20 fart, 40 vila, 25 fart, 35 vila etc tills du nått minuten runt. Och glöm inte att öka motståndet under tiden också!

Annons

Roddmaskin

Rodd är en jättebra träningsform där du använder både armar, ben och core och får upp pulsen rejält! Du kan bränna upp till omkring 481-713 kalorier i timmen. För maximerad förbränning: Ro så snabbt du kan i minutintervaller med aktiv vila i forma av att du gör squats, armhävningar eller plankan vid sidan om.

Trappmaskin

Om du håller en hastighet på 77 steg per minut kan du bränna så mycket som 452-670 kalorier i timmen på trappmaskinen. Här tränar du både styrka och kondition. Vill du öka svårighetsgraden lite kan du hålla en hantel i varje hand, cirka 1-3 kilo – det ger lite extra motstånd för din kropp att jobba med.

Crosstrainer

På medeltungt motstånd kan du bränna så mycket som 322-478 kalorier på en timme när du trampar på crosstrainern. Vill du maximera din förbränning så ser du till att öka motståndet under passet och även ändra steglängden om det går – om inte annat gör det passet lite mer intressant.

Annons

Simning

En timmes simning kan hjälpa dig förbränna mellan 395 och 587 kalorier på en timme. Det är dessutom en träningsform som är snäll mot kroppen, och kan hjälpa dig förbättra din lungkapacitet, muskelstyrka och blodtillförsel.

Foto: Giphy.com, IBL

Testa vår kurs:

Läs mer:

Maten som hjälper kroppen att bränna fett

Fatrex: Bränn fett med ny svensk supermetod

Expertens guide: Så bränner du fett – snabbt och effektivt

Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

 Negativa kalorier: Maten som bränner fett!

 

Annons