TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Bästa träningsformen för dig – baserat på ditt stjärntecken

27 dec, 2017 
AvMikaela Råberg
Är det dags att komma igång med träningsåret 2018? Välja en workout som passar dig och ditt stjärntecken. Garanterat svettigt, utmanande och riktigt roligt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det finns otaliga träningsformer att välja på, men trots det kan det vara lätt att fastna i gamla hjulspår och träna på samma vis som du alltid har gjort.

Är du osäker på vilken träningsform som passar just dig är ett tips att ta hjälp av stjärnorna.

LÄS OCKSÅ: Efter förändringen i horoskopet – har du också fått ett nytt stjärntecken?

Här är träningsformen som passar dig allra bäst – baserat på ditt stjärntecken.

Väduren: Intensati

Träningsformen Intensati tränar både kropp och sinne och är en blandning av intervallträning med rörelser från kampsport, dans och yoga – samtidigt som du skriker ut positiva affirmationer.

Efter ett pass kommer du känna dig både starkare, gladare och mer inspirerad.

Intensati har ännu inte kommit till Sverige, men många gymkedjor erbjuder liknande koncept. Ett tips är att satsa på en träningsform som innehåller kampsportsinspirerade rörelser, kator, smidighet och flås.

Annons

Oxen: Tracy Anderson-metoden

Kändistränaren Tracy Anderson har bland annat stjärnor som Jennifer Lopez och Gwyneth Paltrow i sitt stall. Hennes metod går ut på att forma kroppen med dansbaserad och allsidig konditionsträning.

Tracy Andersons träningsprogram finns att köpa på dvd och kan med fördel köras i vardagsrummet.

Tvillingarna: Orange theory-workout

Den amerikanska gymkedjan Orange theory har utvecklat ett träningskoncept som kombinerar intervaller på löpband, i roddmaskiner, med TRX-band och fria vikter.

Hela kroppen blir rejält aktiverad och i hemlandet har intresset för träningsformer exploderat, så har vi tur dröjer det kanske inte länge förrän Orange theory-workout kommer till Sverige.

I väntan på det kan tvillingen satsa på allsidiga och högintensiva workouts, exempelvis crosstraining.

Kräftan: SUP-yoga

Stående hunden, kobran och barnets position – på en SUP-bräda!

Yoga på öppet vatten, ovanpå en SUP-bräda (stand up paddleboard) är en riktig utmaning för både core, balans och uthållig styrka.

Annons

SUP-yoga finns att testa på flera platser i Sverige, hitta ditt närmaste ställe här.

Har du inte möjlighet att utöva SUP-yoga kan du satsa på yoga på golvet. För att få in extra stabilitet i din träning kan du lägga till övningar på pilatesboll.

 

Vill du läsa mer om hälsa och träning? Prenumerera på MåBra:s nyhetsbrev!

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Lejonet: Parkour

Hela världen är lejonets gym och parkour går ut på att ta sig från punkt A till punkt B genom att hoppa, klättra och slänga sig över olika urbana hinder.

Smidighet, snabbhet och punktlig styrka är vinsterna av den här träningsformen.

Parkourträning erbjuds på flera olika gym i Sverige och vill du inte ge dig ut i stan så kan du alltid boka in hinderbaneträning, så kallad obstacle-träning.

LÄS OCKSÅ: Så ska ditt stjärntecken dejta

Jungfrun: Nia

Yoga möter kampsport och dans i den här svettiga helkroppsworkouten för både kropp och själ.

Träningskonceptet Nia görs helst barfota tillsammans med andra i grupp och finns idag i 45 länder, varav Sverige är ett av dem. Läs mer om Nia här.

Annons

Vågen: S-factor

S:et i S-factor symboliserar de kvinnliga kurvorna och i den här dansanta träningsmetoden blandas rörelser från balett, pilates och exotisk dans.

S-factor beskrivs som en sensuell workout för både insidan och utsidan för kvinnor som vill fördjupa sin feminina sida och utveckla sitt självförtroende.

Klasserna finns inte i Sverige ännu, men eftersom många av rörelserna görs vid en stång kan det liknas vid polefitness. Du kan också komplettera med barre.

Skorpionen: Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en aktiv och dynamisk form av yoga där fokus ligger på kraftfull andning och det mentala tillståndet. Rörelserna är relativt enkla och kan utföras av alla; ung som gammal, vig eller ovig och oavsett fysisk form.

Kungaliniyoga finns på flera olika center runt om i Sverige.

Skytten: Bikramyoga

Svettas ut gifter och spänning med den här metodiska yogaformen, som involverar 26 positioner och två andningsövningar utförda i ett 40 gradigt rum.

Annons

Serien inom bikram är utformad för att träna hela kroppen och värmen hjälper till att förebygga skador, samt göra kroppen mjuk, så att du kommer djupare i stretchövningarna.

Bikramyoga finns på flera olika center runt om i landet.

Stenbocken: Crossfit

För den insnöade är crossfit inte bara en träningsform, utan ett sätt att leva och tänka. Och det finns en bra anledning till att crossfit vunnit så många anhängare runt om i världen.

Träningsformen är utvecklande och blandar styrka, smidighet, flås och explosivitet med element från tyngdlyftning, gymnastik och uthållighetsidrotter.

Du kan träna crossfit själv, men roligast är det att träna i grupp och förutom i crossfitboxar (crossfitgymmen kallas så) erbjuder många träningscenter liknande upplägg.

Vattumannen: Soulcycle

Som så många andra träningstrender har Soulcycle sitt ursprung i New York och som namnet antyder är det en slags spinningklass.

Annons

Men det är inte vanlig spinning, utan spinning i en nedsläckt sal med partymusik pumpande ur högtalarna, blandat med styrkeövningar som görs på cykeln. Kondition, styrka och endorfinkickar utlovas.

I Sverige finns det olika varianter av soulcycle, dock kallas klasserna något annat eftersom soulsycle är ett registrerat varumärke.

Fiskarna: Barre

Bli starkare, smidigare och vigare med barre. Att tona kroppen likt en dansare är en populär träningsform som finns över hela Sverige.

Den här balettinspirerade träningsformen ger garanterat mjölksyra och den finns i många olika former, beroende på gym.

Källa: Elle.com

 

Träningen som kan förlänga livet – med 15 år

styrketräning förlänger livet

LÄS OCKSÅ: Träningen som kan förlänga livet – med 15 år

Annons