Äta och springa eller fasta och gå - vad är bäst?

5:2 och träning

”Jag har redan gått ner över 10 kg i vikt men ska gå ner några kilo till. Jag har under resan försökt lära mig så mycket som möjligt genom att söka på webben. Och det finns väldigt många råd hit och dit. Har egentligen massa frågor. Men här är en: Vad är bäst om jag vill gå ner i vikt? Äta flingor och mjölk till frukost och springa 3 km eller bara dricka en kopp kaffe och gå 20 min? Eller är båda meningslösa? (eftersom de flesta experter på nätet talar om minst 45 min promenad eller längre springturer än 3 km). Jag kan i alla fall inte gå längre än 20 min för sedan får jag panik och det känns som man ska svimma.”

Peter

Marie Tegnér, 5:2-expert och viktcoach på MåBra, svarar:

Grattis till dina 10 kilon, bra jobbat! Visst är webben ett fantastiskt sätt att inhämta information, men det kan också bli lite förvirrande när råden ibland pratar mot varandra. Så här är det: Det avgörande när man… >> läs hela inlägget här!

Nyfiken på 5:2-dieten? Ställ dina frågor till vår expert!

Ställ din fråga om 5:2-dieten!

Vill du gå ner i vikt till sommaren? Då kan 5:2-dieten vara ett smidigt alternativ! Här kan du ställa frågor till vår viktcoach Marie Tegnér, som själv följer metoden sedan ett år tillbaka.

Klicka här för att ställa din fråga!

 

Utvald läsning