TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Annika Sjöö: Därför älskar jag burpees!

11 okt, 2015 
Vi känner igen Annika Sjöö från bland annat Let´s Dance, men hon är även föreläsare och författare. Och hon älskar burpees!
Annons
annika sjöö

Berätta om din favoritövning!

Burpees är en hatövning för många men inte för mig. Många tror att burpees är en styrkeövning och utför den därför på ett mycket tyngre sätt än vad man ska. Den är egentligen en pulsövning – och den bästa pulsövningen som finns! Det handlar om att ta sig ner på golvet och upp igen så fort man kan. Sedan finns det tusen olika beskrivningar på hur man gör den.

Varför är den så bra?

Den är rolig och hela kroppen är involverad. Den ger resultat och man känner tydligt när man blir bättre.

Hur ofta gör du den själv?

Jag tränar mycket CrossFit och där blir det en hel del burpees. Man har till och med infört 50 burpees som straff om man glömmer bort att avboka ett pass. Den har jag åkt på några gånger!

Annons

Hur tränar du annars själv?

Det brukar bli runt fyra-fem pass i veckan. Ofta tre CrossFit-pass, ett löppass och ett med bikramyoga. Yogan är min nya passion. Den ger verkligen effekt på rörligheten.

Vad betyder träningen för dig?

Jättemycket. Förutom att jag livnär mig på den får den mig att må bra.

Vad får dig att må bra annars?

Jag försöker äta ren mat, det vill säga mat med så lite tillsatser som möjligt. Och så mår jag naturligtvis bra av att umgås med familjen och pussa på min son!

Vilket är ditt bästa kom i gång-tips?

Börja lugnt, med exempelvis ett pass i veckan, och öka sedan successivt. Att gå ut för hårt kan göra att man tappar motivationen eller blir skadad. Och då känns träningen inte kul.

Hur hittar jag motivationen?

Resultat är den bästa motivationskällan, men det gäller att ha tålamod. Man kan behöva bita i det sura äpplet innan man ser resultaten, men sedan lovar jag att motivationen dyker upp!

Annons

Så hör gör du Annikas burpee (bilder från boken ”Mage rumpa lår – träning som ger resultat”)

burpee
Utgå från stående, böj dig sedan neråt…
burpee
…och lägg dig ner raklång på marken
burpee
…tillbaka
burpee
…och upp igen. Gör rörelsen så fort du kan.
Annons
Annons