Artikeln innehåller reklamlänkar
TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

8 stilrena (och praktiska) ryggsäckar för vandringen

21 jun, 2020 
AvSara Lund
Ska du ut och vandra i sommar? Då behöver du en stil- och slitsäker ryggsäck som rymmer allt du behöver! Här tipsar vi om 8 varianter som finns i butik just nu – från mindre modeller till rejäla klassiker!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

5 anledningar att vandraBrand logo
5 anledningar att vandra

Sommaren 2020 kommer bli annorlunda på många olika sätt. Men det kan också bli en sommar då vi faktiskt tar chansen att upptäcka Sveriges alla smultronställen – och vandringsleder. För vandring är en hälsotrend (och semesteraktivitet) som kanske är hetare än någonsin.

Att ha i ryggsäcken under vandringen

Ska du ge dig ut på en lång vandring så gäller det att tänka till ordentligt innan du packar väskan. Ta bort alla onödiga saker som tar plats och packa i stället nödvändigheter som du faktiskt kommer att använda och behöva.

Vilken vandringsryggsäck ska man välja?

Att hitta rätt ryggsäck just för dig är superviktigt. Den ska inte vara för stor, för liten eller sitta obekvämt. Vandringsryggsäckar är ofta designade för att vara så bekväma som möjligt. Men försök ändå att leta efter en ryggsäck som har justerbar rygglängd och stabilt midjebälte, så den sitter på plats under hela vandringen. Nedan tipsar vi om några stilrena alternativ i butik just nu!

Annons

1. Ryggsäck med full rörelsefrihet

Gul vandringsryggssäck från Klättermusen

Lätt och stilren vandringsväska från Klättermusen som rymmer cirka 15 liter i volym. Den är designad för att ge full rörelsefrihet och för att rymma allt du behöver under kortare turer. Den har även ett vadderat midjebälte med justerbart fäste för ökad komfort.

Här kan du köpa den (reklamlänk).

2. Mellanstor och stilren ryggsäck från Nike

Svart ryggsäck från Nike

Ryggsäck från Nike med vadderade och justerbara axelband för maximal komfort. I den här ryggsäcken finns det gott om förvaring och till och med ett vadderat datorfack för dig som vill ha med dig jobbet på vandringsturen. Den här passar dig som ska ut och vandra över dagen eller dig som inte behöver supermycket packning, då den inte är lika stor som en klassisk vandringsryggsäck.

Annons

Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Klassisk vandringsryggsäck  – i flera delar

Svart ryggsäck för vandring

En ryggsäck från Snugpak som har samma funktionalitet som en klassisk vandringsryggsäck – men i lite mindre skala. Ryggsäcken kommer i tre delar som går att ta av – och sätta på – och tillsammans rymmer den 70 liter. Perfekt investering för dig som ska ut på flera olika vandringsleder, korta som långa!

Här kan du köpa den (reklamlänk).

4. Ryggsäck anpassad för övernattning

Annons
Ljusblå ryggsäck från Klättermusen

En lätt och rymlig vandringsryggsäck från Klättermusen med anpassningsbar rygglängd. Den här ryggsäcken har det mesta och passar dig som ska ut och vanda i flera dagar då den är anpassad för att rymma och fästa tält. Väskan rymmer 38 liter och väger strax över ett kilo.

Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Rejäl vandringsryggsäck som fördelar vikten jämnt

Blå ryggsäck från Outdoorexperten

En rejäl vandringsryggsäck från Ortodox. Den rymmer hela 42 liter i volym och har en kortare ryggdel designad för att passa i skidbacken – något som gör att den är extra bekväm. Ryggsäcken är vadderad så den fördelar vikten jämnt, samt har en bakdel i ull som är bra för att absorbera fukt.

Annons

Här kan du köpa den. (reklamlänk)

6. Ryggsäck för långa vandringar

Blå ryggsäck för långa vandringar

En vandringsryggsäck från The North Face som är anpassad efter långa vandringar och varierande terräng. Den har en ryggdel som ger bra med luftflöde – något som är perfekt när du svettas. Du kan fästa stavar, vattenflaskor eller annan utrustning på ryggsäcken så de är nära till hands under hela vandringsturen.

Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Ryggsäck som passar i alla väder

Gul ryggsäck till vandring

En färgstark ryggsäck från Mountain Equipment som är perfekt för både klättring och vandring. Den har vattenavvisande material och PU-beläggning på insidan för extra skydd. Den här rymmer 35 liter i volym och är perfekt för vandring – året om!

Annons

Här kan du köpa den (reklamlänk).

8. Stilren ryggsäck i slitstarkt material

Vit vandringsryggsäck

En vattentät ryggsäck från Exped som är anpassad för alpint – men fungerar även lika bra under vandringen. Ryggsäcken är gjort i extremt slitstarkt material och är mycket lätt, samt är helt vattentät. En stilren ryggsäck som både är lätt – och smidig!

Här kan du köpa den (reklamlänk).

LÄS MER:

Ut och vandra? Här är 5 smarta appar som visar vägen

7 natursköna platser att vandra dagsturer på i Sverige

Vandra i sommar? Här är 11 prylar du behöver

BILD: TT

Annons