Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

8 saker personliga tränare ALDRIG gör när de tränar

25 aug, 2020 
tjej som stretchar benen efter ett träningspass
Maxa din träning genom att undvika vissa missar – här är personliga tränarnas bästa tips.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
7 Enkla träningsformer på hemmaplanBrand logo
7 Enkla träningsformer på hemmaplan

Det finns saker som kan förstöra ett helt träningspass – eller leda till att man helt tappar träningsglädje och motivation.

MåBra:s redaktörer Sandra Hiort och Anna Sundesten är utbildade personliga tränare. Här är några saker de försöker att undvika när det kommer till träningen – allt för att få så bra resultat som möjligt och ha det så kul som möjligt.

1. Slarva med mat och dryck inför ett pass

Det är jätteviktigt att fylla på med vätska och energi inför ett pass. Prova dig fram vad som passar bäst för dig i matväg, något litet eller något mer rejält.

2. Stunta i planeringen

Planera redan inför en vecka vilka dagar du ska träna, annars finns det en risk att träningen inte blir av. Gör också en viss planering av dina pass.

3. Göra vad någon annan vill

Det är jättebra att få tips av andra på olika träningsformer och upplägg – men i grund och botten måste du hitta ett sätt att träna som passar just dig. Du kanske inte alls gillar löpning. Och du kanske inte alls är redo att utgå från ett program som ska hjälpa dig att springa en mil. Så utgå från dig själv, dina förutsättningar och vad du gillar.

Annons

4. Ha för bråttom

Det tar ett tag att bygga upp både kondition och styrka. Ta det lugnt och bygg upp träningen allt eftersom du känner dig redo att ta steget vidare.

5. Slarva med tekniken

För att minimera risken för skador är det superviktigt att fokusera på tekniken. Det är viktigare än att göra många repetitioner. Ta hjälp av en spegel om det behövs.

6. Lyfta för tungt

Samma sak här, det är inte tyngden på hantlarna som avgör effekten. Välj en nivå där du kan upprätthålla tekniken, så kommer du få fina resultat utan värk och skador.

7. Hoppa över maten efter passet

Efter ett pass behöver kroppen näring och energi för att bygga upp sig – dessutom brukar man vara ganska hungrig då.

8. Missa återhämtningen

Hur kul det än är med träning så behöver kroppen återhämtning. Försök ha någon vilodag i veckan – eller åtminstone någon dag med någon lugnare aktivitet.

Foto: TT

LÄS MER:

7 saker personliga tränare ALLTID gör när de tränar

3 övningar personliga tränare aldrig skulle göra

Personliga tränarna: Här är de enda 4 övningarna du behöver!

Annons