6 bästa trappövningarna för starka ben

Så här tränar du:

1. Värm upp genom att gå eller jogga upp- och nedför trappan i 2 minuter.

2. Kör varje övning i 40 sekunder, vila sedan i 20. Fortsätt därefter med nästa övning. Ett varv tar 10 minuter, två varv 17 minuter och tre varv 24 minuter.

3. Avsluta passet med löpning eller gång så snabbt du kan upp och ner, under 1 minut.

 

Tänk på!

  • Spring/gå upprätt och pendla med armarna.
  • Använd gärna ledstången som balanshjälp om du känner att det behövs.

 

Läs också: Träna hemma: 4 övningar för en fastare rumpa

 

Sidosteg:

Ställ dig på sidan i trappan, kliv uppåt med ett ben och gör samtidigt en knäböj. Samla ihop steget på det övre trappsteget. Fortsätt uppför på samma sätt, steg för steg.

Trappträna

 

Indianhopp:

Kliv ett steg uppåt och dra upp det ena knäet så högt du kan. Lyft motsatt arm uppåt och sträck på kroppen. Du kan även hoppa eller gå upp på tå. Håll i dig i trappräcket om du behöver.

Trappträning

 

Korsade benutfall:

Börja längst upp, korsa det övre benet bakom det främre och sätt det så långt ner du kan. Samla sedan ihop och fortsätt nedåt.

Trappträna

 

Jämfotahopp:

Gör ett hopp eller ta ett kliv uppför ett par trappsteg. Landa mjukt i en djup knäböj och res dig sedan upp. Ta hjälp av trappräcket om du behöver. Prova dig fram tills du hittar ett lagom avstånd och öka tempot om det känns bra.

Trappträna

 

Planka med roddrag:

Ställ dig i en hög planka med händerna på ett trappsteg. Håll kroppen rak och stilla. Dra upp armbågen så högt du kan nära kroppen, ner och byt sedan hand. Vill du ha det tuffare så väljer du ett lägre trappsteg.

Trappträna

 

Kaninhopp:

Sätt händerna två eller flera trappsteg upp och hoppa sedan jämfota upp med fötterna. Försök att få rumpan högt och stöd på raka armar. Prova dig fram till ett lagom avstånd och öka tempot när det känns okej.

Trappträna

 

Platt mage med världens 6 bästa övningar

Läs också: Platt mage med världens 6 bästa övningar

 

 

Utvald läsning