5 fantastiska fördelar med en vinterpromenad

Ta en promenad i vinter.

Därför ska du promenera – 5 anledningar
Slå på ljud

Undviker du att gå ut och gå för att det är för kallt eller vintrigt underlag? Tänk om! Kyla och snö är rena bonusen för din promenad, kolla här bara:

Du blir friskare!

Du behöver bara promenera 30 minuter varje dag för att halvera risken att drabbas av våra stora folksjukdomar hjärtkärlsjukdom, demens och diabetes.

Du blir lyckligare!

Dina endorfin- och serotonin-nivåer skjuter i höjden när du rör på dig utomhus – vilket gör att känslan av välbefinnande ökar. Forskare tror att det är därför personer med yrken där man vistas mycket utomhus löper 40 procents mindre risk att drabbas av depression.

Läs mer: Hur mycket bränner jag vid träning? Vår motionstabell har svaret!

Du kan bli smalare!

All rörelse påverkar ditt blodsocker. När du motionerar, även en långsam promenad, sänks blodsockret och ditt insulinpåslag minskar. Det är goda nyheter för dig som vill gå ner i vikt!

Du bränner fler kalorier!

Kroppen behöver mer energi för att hålla sig varm när den omgivande temperaturen sjunker. Studier har visat att förbränningen ökar med upp till 15 procent när du väljer att gå eller springa utomhus i kyligare grader, jämfört med att springa eller promenera på ett löpband inomhus.

Och du får bättre balans!

Ett ojämnt och ömsom halt och snöigt underlag gör att ditt rörelsemönstret varieras naturligt. Detta ger även små muskler chansen att arbeta, och din hjärna måste vara med i spelet för att undvika att du ramlar. Kroppen jobbar på ett helt annat sätt jämfört med om du promenerar på ett löpband.

 

Utvald läsning