Annons

Annons

Tänk på detta INNAN du låter ditt barn spela Pokémon Go!

Pokémon Go-febern sveper över hela världen. Knappast någon kan väl ha undgått denna senaste spelnyhet. Men det finns en del saker att tänka på – både för dig och ditt barn!

Pokémon Go – årets spel? Spelet har laddats ner fler gånger på mobilen än Tinder och håller nu sakta även på att gå om Twitter.

Spelet är helt klart genialisk, där speltillverkarna har gjort världen till en lekplats genom våra mobiler. Tonåringar som förut satt isolerade på sina rum är nu plötsligt ute i naturen och rör på sig. Fantastiskt bra!

Annons

Men som förälder till ett barn som spelar Pokémon Go, eller om du själv spelar det som vuxen, finns det en del saker att se upp med.

Gilla MåBra på Facebook

Här är 10 saker att tänka på vid spel av Pokémon Go:

1. Se upp för trafiken. Det är lätt att bli distraherade när vi håller på med våra mobiler, risken är ännu större för unga än för vuxna som jagar Pokémons på övergångsställen eller i tunnelbanor.

2. Håll i pengarna. Det är mycket enkelt att köpa fördelar i spelet, som är designat så att det blir roligare om man betalar. Om ditt barn har ett abonnemang som du betalar med ditt kreditkort, skapa då en kod som ditt barn inte har tillgång till.

3. Bli inte fångad i rankning och belöningssystemet som finns i spelet. Vi gör nästan vad som helst för att fånga våra favoritdjur. Folk klättrar över till privatiserade byggnader, säkerhetsområden, går in i obevakade grottor, klippor etc.

4. Gör det till en social aktivitet för hela familjen, där ni tillsammans kan umgås ute i naturen och leta efter era Pokémon-favoritdjur.

5. Ha mobilfria zoner där ni inte spelar Pokémon Go, och lev efter det själv. Till exempel vid matbordet, före frukost, när ni ska gå på bio osv.

6. Använd aldrig Pokémon Go när du kör bil. Människor har även setts cykla, åka moped eller airwheels samtidigt som de jagar Pokémons.

7. Jaga inte Pokémons i sovrummet. Låt sovrummet få vara teknikfritt så att hjärnan och nervsystemet kan koppla av för en bättre sömnkvalité.

8. Låt spelet bli en morot för att ditt barn ska se nya platser, men håll det till begränsad tid. Om du kan få med ditt barn på nya resor men inte spela hela tiden har du skapat en win win-situation, det vill säga ni kan nu åka tillsammans och handla, tvätta bilen, hälsa på mormor osv.

9. Se till att ni har fickpengar eller en rejäl matsäck om ni tänker vara borta hela dagen för att jaga Pokémons. Ni kommer att röra på er mycket och bränna en massa kalorier. Se även till att dricka en massa vatten under dagen.

10. Slutligen, ha riktigt roligt tillsammans. Låt spelet stärka er relation och din barns verklighet – och aldrig begränsa den.

Läs också: Varningen: Denna app bör ditt barn ALDRIG ladda ner!

Källa: Dataspelsakuten. Rekommendationerna kommer från Patrik Wincent, terapeut, författare och föreläsare på Dataspelsakuten samt Patrik Forsberg, coach och föreläsare på Dataspelsakuten.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…