Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Yvonne Ryding om skilsmässan från Kjell Bergqvist: “En sorg”

26 aug, 2021 
Yvonne Ryding tittar in i kameran/ Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist när de var ett par.
Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist var ett 80- och 90-talets hetaste par. Men efter tolv års giftermål sprack förhållandet. Nu berättar Yvonne Ryding om skilsmässan.
Annons
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässaBrand logo
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässa

Yvonne och Kjell träffades i mitten av 80-talet under en reklaminspelning för Saab Cabriolet, det berättar hon i en intervju med Aftonbladet.
– Det blev ett dråpligt första möte. Det skulle provas kläder vilket Kjells hotellrum användes till. När jag kom tillbaka till mitt rum upptäckte jag att solglasögonen blivit kvar där. Jag knackade på men ingen öppnade. Dörren var olåst och jag smög in – och där stod han och hade precis kommit ut ur duschen. Jag som är så pryd tyckte det var fruktansvärt, men han bara skrattade, berättar Yvonne.

Inget hände där och då. Först två år senare blev Yvonne och Kjell ett par och samma år, 1988, gifte de sig. Under åren tillsammans fick de även två barn. Giftermålet höll i hela tolv år innan paret separerade.
– När två själar behöver utlopp för kreativitet är det inte alltid det fungerar. Det är klart det är en sorg, men man kan inte backa bandet, säger Yvonne om att paret valde att gå skilda vägar.

Annons

Tidigare i år uttalade sig även Kjell Bergqvist om skilsmässan.
– Det finns väl inga bra skilsmässor, utan barnen hamnar alltid i kläm, sa han då till Expressen.

"Det var jättehemskt"

Skilsmässan blev väldigt uppmärksammad, något som Yvonne tyckte var påfrestande, speciellt med tanke på de gemensamma barnen.
– Det var jättehemskt. Vår äldsta dotter var så stor då och kunde läsa det som stod i tidningarna. Hon fick också höra saker av sina klasskompisar, berättar Yvonne.

Yvonne och Kjell har idag en fin relation och umgås ibland. Yvonne har även en bra relation till Kjells nuvarande fru, det har Kjell tidigare berättat om.
– Idag har vi en jättefin kontakt vilket jag sätter ett stort värde på, vi tillhör ändå samma familj. Vi träffas på julen eller när någon fyller år och förra veckan var vi med vårt barnbarn Edwin på Parken Zoo, säger Yvonne om hennes och exmakens nuvarande relation.

Njuter av singellivet

Yvonne är sedan en tid tillbaka singel, efter att nyligen ha lämnat ett drygt tioårigt förhållande. Hon är nöjd med livet och just nu inte så sugen på att ge sig ut i dejtingdjungeln.
– Nej, jag har jättesvårt att se det överhuvudtaget. Nu hinner jag med mig själv, mina föräldrar, mina barn och barnbarn. Det känns väldigt behagligt just nu, säger Yvonne.

Foto: TT

Annons