Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Johan Rheborg i TV4:s nya deckarsatsning Agatha Christies Hjerson

18 jun, 2021 
Hanna Alström och Johan Rheborg i serien Agatha Christies Hjerson
En modern tappning på Agatha Christies deckarböcker, där vi för första gången ser Johan Rheborg som detektiv, har premiär i höst på TV4 och Cmore. Detta vet vi!
Annons
10 ikoniska triangeldraman i filmer och tv-serierBrand logo
10 ikoniska triangeldraman i filmer och tv-serier

I en av Agatha Christies verk finns mästerdetektiven Sven Hjerson, vilken utgör seriens huvudkaraktär och spelas av Johan Rheborg. Vi är vana att se Johan i mer humoristiska roller, som i exempelvis Solsidan och i den mer klassiska serien om Killinggänget. Så här säger Johan själv om sin nya utmaning att spela kriminaldetektiv:

– Vi har haft väldigt roligt under inspelningarna och det har varit intressant att kliva in i Agatha Christies värld. Jag hoppas vi får visa upp en originell brottsutredare och ser verkligen fram emot att titta på resultatet, säger Johan Rheborg, i ett pressmeddelande.

Se också – Henrik Schyfferts nya dramakomedi-serie och Säsong 3 och 4 av Camilla Läckbergs kriminalserie Lyckoviken.

Annons

Det handlar Agatha Christies Hjerson om

Serien beskrivs som en modern och lekfull pusseldeckare, där detektiven Sven Hjerson (Johan Rheborg) är en föredetting, som efter en lång karriär som en av de mest aktade brottutredare helt har bytt livsstil. Hans liv är numera vardagligt och avskärmat, och består av strikta rutiner, vegansk kosthållning, engagerat samlande på vinylskivor och en helt oerhörd kärlek till skvaller.

Man följer också Klara Sandberg, spelad av Hanna Alström, som är producent av reality-tv och lever tillsammans med sambon Niklas och dottern Olivia. Klara tycker att livet känns lite tråkigt och att karriären stannat av, vilket får henne att sälja in ett programförslag med Hjerson i spetsen. Men detta kommer att bli något struligt, då Sven Hjerson inte är en helt lätt person att ha att göra med.

Serien är kriminalare med närhet till humor och med mycket glimt i ögat.

När och vart kan man se Agatha Christies Hjerson?

Agatha Christies Hjerson har premiär på C More hösten 2021, måndag 16 augusti, där två nya avsnitt släpps per vecka. Därefter sänds serien linjärt på TV4 tisdag 23 augusti med nya avsnitt tisdagar och onsdagar. Serien består av totalt åtta stycken avsnitt, där varje avsnitt är runt 44 minuter långt.

Annons