Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Camilla Läckbergs krimserie Lyckoviken – då kommer säsong 3 och 4

08 jun, 2021 
Martin Stenmarck och Camilla Läckberg
Lyckovikens andra säsong sändes i början av året, men nu står det klart att två till är på ingång. Detta vet vi om de nya säsongerna av Camilla Läckbergs kritikerrosade serie.
Annons
5 fakta om serien LyckovikenBrand logo
5 fakta om serien Lyckoviken

Serien blev snabbt en tittarfavorit och enligt NENT Group som står bakom produktionen har den moderna såpan genererat rekordsiffror både på Viaplay och TV3. Även Camilla Läckberg, som är skapare av serien menar på att hon mötts av mycket positiv respons.

– Jag har nog aldrig upplevt en sådan enorm respons som den jag fått på Lyckoviken, jag får redan frågan nästan varje dag om när nya säsonger kommer. Därför är jag så himla glad att få berätta nu att det är både en säsong 3 och 4 på gång. Eftersom jag är inblandad kommer det självklart att vara ett brott att lösa även i kommande säsonger, och intrigerna fortsätter i minst lika högt tempo som tidigare bland invånarna i Hammarvik, säger Camilla Läckberg, i ett pressmeddelande.

Annons

Se ocksåJohan Rheborg som detektiv i nya kriminalserien Agatha Christies Hjerson.

När kommer säsong 3 och 4 av Lyckoviken?

Förberedelserna för säsong tre och fyra är i full gång och redan i sommar påbörjas inspelningen. Något exakt datum för när dessa senare kan tänkas sändas är dessvärre ännu inte satt. Man kan dock avslöja att huvudkaraktärer från säsong ett och två återvänder, som Martin Stenmarck, Disa Östrand och Christopher Wollter, men att en tittarna också får möta en hel del nya ansikten.

Camilla Läckberg, Martin Stenmarck och Disa Östrand
Camilla Läckberg, Martin Stenmarck och Disa Östrand på förhandsvisningen av Lyckoviken. Foto: Karin Törnblom/TT.

Det handlar Lyckoviken om

Lyckoviken beskrivs som en modern såpa blandat med en kriminalserie. Detta innebär att serien innehåller mycket dramatik, både sett till kärlek och relationer, som brott, mysterier och kriminalfall.

Annons

Första avsnittet i säsong ett skildrar hur polisen Johanna Strand, som flyttat från sin lilla ort Hammarvik i vuxen ålder för att bo i Stockholm, sedan återvänder till sen hemstad för att närvara på hennes mammas begravning. Parallellt får Johanna sitt hjärta krossat oväntat av sin pojkvän i Stockholm samt får nys om ett brottsfall som berör en gammal vän till henne. Då bestämmer hon sig för att stanna kvar i Hammarvik och utreda saken.

Vart är Lyckoviken inspelad?

Lyckoviken utspelar sig i den fiktiva staden Hammarvik, en småstad där inte så mycket händer utan som vanligtvis är lugn. I serien inträffar dock märkliga mysterier vilka huvudkaraktären Johanna Strand (Disa Östrand) rotar i. På riktigt spelas serien in i småstadscharmiga Vänersborg, en tätort i Västergötland, som ligger vid Vänerns sydspets.

Annons