Sofia Wistam om Den stora hälsoresan: "Känner mig svag just nu"

Sofia Wistam i träningskläder på gymmet.
Vad är 16 weeks of hell?
Slå på ljud

Inspelningarna av TV-programmet Den stora hälsoresan har nyligen startat. Programmet bygger på det extrema konceptet 16 weeks of hell och en av deltagarna som kommer synas i rutan under våren är TV-profilen Sofia Wistam.

Sofia Wistam om kosten i 16 weeks of hell: "Anlitat en kock"

I sin podd Wahlgren & Wistam berättar Sofia Wistam om första tiden med det hårda programmet och förklarar att den nya kosten varit det jobbigaste momentet hittills.

– Jag har problem med maten så jag känner mig jättesvag just nu, säger Sofia Wistam.

Hon berättar även för kollegan Pernilla Wahlgren att hon i hopp om att få i sig tillräckligt mat för att orka den hårda träningen har anlitat en kock som hon börjat köpa matlådor av.

Konceptet 16 weeks of hell består av ett tufft träningsprogram där deltagarna ska promenera en timme varje morgon och göra ett pass på gymmet varje dag. Kosten är uppbyggd kring periodisk fasta och det finns en tydlig lista över vad deltagarna får och inte går äta.

– Nu är vi inne i en deff-period och då är det två måltider per dag – lunch och middag, berättar Sofia i podden.

När Pernilla Wahlgren får höra att Sofia har svårt att få i sig mat förmanar hon sin vän om vikten av att äta för att orka träna.

– Jag vill inte att du ska få någon ätstörning, säger Pernilla till Sofia.

Sofia Wistam om målet med Den stora hälsoresan

Men enligt Sofia Wistam är målet med hennes medverkan i programmet inte att tappa så mycket i vikt utan istället att bli starkare i kroppen.

– Jag kommer inte gå ner några hundra kilo. Mitt mål är att jag ska vara i bättre form än jag någonsin har varit, säger hon.

Hon berättar också att hon redan nu, fyra veckor in, börjat märka stora skillnader i kroppen.

– Jag åkte skidor i veckan och upptäckte att jag nu inte fick mjölksyra i benen på direkten. Jag har ju tränat benmusklerna på gymmet och det märks verkligen. Så borde man ju alltid göra inför en skidresa.

Hon menar också att morgonpromenaderna gör stor skillnad och att hon kommer fortsätta med den rutinen även efter programmets slut.

– Jag flyger upp ur sängen på morgonen. I början lyssnade jag på ljudböcker under promenaderna men nu har jag stängt av det och går istället och tänker och filosoferar.

I övrigt uppger Sofia att hon mår ganska bra med de nya rutinerna.

–Jag kanske har lite kortare stubin än vanligt men jag är supertaggad.

Foto: TT och Instagram

Utvald läsning