Smarta funktionen i Swish som du antagligen missat

24 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJessica Gow/TT
Att använda sig av pengaöverföringsappen Swish är en självklar del av vardagen för många av oss.
Men har du också missat den smarta funktionen som finns i appen, som gör det lättare att veta vad du ska swisha för belopp?
Spana in tillägget i appen som kommer göra ditt liv lite lättare!
Annons
Så här ser Swish-fönstret ut när du ska fylla i belopp.
Så här räknar du ut vad som ska swishas när en vän köpt något åt er båda.
TV: Från rookie till börshaj - så gör du
TV: Från rookie till börshaj - så gör du
Annons

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Anders Hansen: Så stänger du av skärmhjärnan
Anders Hansen: Så stänger du av skärmhjärnan

”Kan du swisha mig pengar mamma?”

”Jag kan ta notan, så swishar ni”

”Tack för hjälpen, säg till vad jag ska swisha!”

Låter det bekant? Pengaappen Swish har de senaste åren blivit en självklar del av vardagslivet för människor i alla åldrar och skeden i livet.

Men trots vi använder appen dagligen eller åtminstone veckovis så är vi många som har missat en smart funktion i appen som gör livet ännu lite lättare. Vid tillfällen då det swishas för att en person har lagt ut pengar för flera personer behöver man räkna ut hur mycket respektive person ska betala. Men istället för att dra fram miniräknarappen – eller till och med en fysisk dito – så kan man faktiskt göra uträkningen direkt i Swish-appen!

Annons

Så här använder du smarta funktionen i Swish

När du öppnar en ny betalning och markerar fältet för belopp får du upp siffrorna för att kunna trycka i rätt belopp att swisha. Men ovanför siffrorna finns det ett plustecken, ett minustecken, ett gångertecken och ett streck för division – klicka på dem för att räkna ut direkt i appen.

Om ni exempelvis är fyra vänner som ätit ute på restaurang tillsammans och en person ensam tar notan medan ni andra ska swisha er del fyller du alltså i totalbeloppet, trycker på divisionstecknet och sedan 4. Vips har du svaret på hur mycket som ska swishas!

Annons