Pernilla Wahlgrens följare rasar – efter samarbetet

Pernilla Wahlgren i en svart klänning.
TV: Se Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren
0:49

Efter reklamen: TV: Se Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

(0:49)

Slå på ljud

Pernillas senaste samarbete på Instagram är med ett sköljmedel av märket Comfort. Pernilla har tidigare också gjort reklam för sköljmedlet i sin och Sofia Wistams podd Wahlgren och Wistam. Under bilden på en leende Pernilla och två sköljmedelsflaskor skriver hon bland annat att sköljmedlet bidragit till:
"Att behålla klädernas kvalite, mjukhet och motverka att kläderna noppar.".

Stark kritik från följarna

Pernillas inlägg har fått många av hennes följare att reagera. De är kritiska till att Pernilla gör reklam för sköljmedel som många menar skadar kläder och miljö. “Sköljmedel är tyvärr inte alls bra, varken för vår planet eller oss människor, en kemikaliebomb.”, “Skippa sköljmedel. Omodernt att göra reklam för en helt onödig vara.” och “Ingen miljöaspekt alls i detta reklamsammanhang? Det finns betydligt bättre alternativ till klädvård än Comfort.”, är några av kommentarerna under Pernillas inlägg.

Flera personer skriver också alternativ till vad man kan använda istället för sköljmedel, till exempel olika husmorstips. Inlägget är just nu uppe i 420 kommentarer, varav många är kritiska till samarbetet. Trots den massiva kritiken så har Pernilla ännu inte svarat på kommentarerna.

5 anledningar att göra eget sköljmedel

Inte första gången som Pernilla kritiseras

Det är inte första gången som Pernilla får kritik för inlägg som hon lägger upp på sina sociala medier. Senast i somras fick hon motta massiv kritik när hon la upp ett inlägg om sin vän Stefano Catenaccis nya restaurang i Marbella som hon besökte. Pernilla fick då så starka reaktioner från sina följare att hon till slut valde att tillfälligt stänga kommentarsfältet.

Foto: TT

TV: Pernilla Wahlgren – 5 saker du kanske inte visste
0:40

Efter reklamen: TV: Pernilla Wahlgren – 5 saker du kanske inte visste

(0:40)

Slå på ljud

Utvald läsning