Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Efter följarstormen – Pernilla Wahlgren stänger sitt kommentarsfält

14 jul, 2021 
Pernilla Wahlgren delar dagligen och frikostigt med sig av sitt liv på sina sociala medier, något som till största delen möts av mycket kärlek från hennes följare. Men för några dagar sedan publicerade Pernilla en bild som ledde till att hon fick stänga sitt kommentarsfält helt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Pernilla Wahlgren 5 saker som du kanske inte visste om artistenBrand logo
Pernilla Wahlgren 5 saker som du kanske inte visste om artisten

Artisten och medieprofilen Pernilla Wahlgren är just nu i sitt hus “Casa Rosa” i Marbella i Spanien. Hennes nästan 700 000 följare får följa med på lata dagar på stranden, vinmiddagar med vännerna och häng med familjen. Även den nya kärleken Christian Bauer, som Pernilla stolt visat upp på sina sociala medier den senaste tiden, är på plats.

Pernillas bilder mottas för det mesta av positiva kommentarer från följarna. För några dagar sedan publicerade dock Pernilla en bild som fick hennes följare att se rött – nämligen en bild på när hon besökte vännen och stjärnkocken Stefano Catenaccis nyöppnade restaurang i Marbella.

Annons

Anklagelserna mot stjärnkocken

Det som följarna reagerat på är en händelse som ägde rum i slutet av 2020 som är kopplad till stjärnkocken. Tidningen ETC publicerade då ett reportage med berättelser från 12 kvinnor som upplevde att Stefano Catenacci hade sexuellt trakasserat dem dagligen. Bland annat berättade kvinnorna om att stjärnkocken ska ha erbjudit nyanställda att bli befordrade i utbyte mot sex.

Stefano har inte blivit åtalad för något och i ett öppet brev i DN berättade han sin sida av historien samt nekade samtidigt till anklagelserna. När reportaget publicerades jobbade stjärnkocken som kökschef på Operakällaren och som hovtraktör, roller som han lämnade efter anklagelserna.

Kritikstormen mot Pernilla

I Pernillas inlägg från besöket på Stefanos nya restaurang ser man en bild på Pernilla, hennes kompis och Stefano. Alla tre leende.
– Äntligen en RIKTIGT BRA RESTAURANG i Marbella!!! Livets godaste middag på Caos Marbella av vår kära gamla kompis ”way back” Stefano Catenacci! Jag & Jennifer lärde känna Stefano när vi var 16 år!! Sån lyx att Stefano nu öppnat Caos Marbella här i mina hemtrakter! Grym mat, fantastisk miljö, god champagne och så har vi pratat gamla minnen hela kvällen…!, skriver Pernilla under bilden.

Det tog inte lång tid efter detta att Pernilla publicerat bilden som kommentarsfältet fylldes av arga kommentarer. Artisten fick kritik för att ha besökt restaurangen, trots anklagelserna mot stjärnkocken. Pernilla stängde av kommentarsfältet och har hittills inte besvarat kritiken.

Bild: TT/ Instagram

Annons