Per Holknekt spelade bort miljontals kronor– stämmer spelbolag

Per Holknekt
4 näringsrika råvaror – för den ultimata hälsotallriken
0:49

Efter reklamen: 4 näringsrika råvaror – för den ultimata hälsotallriken

(0:49)

Slå på ljud

Entreprenören Per Holknekt har tidigare varit öppen om sitt spelmissbruk. Redan 2020 talade han ut i Dagens industri, och berättade att han spelat för flera miljoner kronor.

– Jag blev förförd in i en ondsint beroendeposition gentemot spelbolagen. Det gick över styr. Deras listiga teknik har dränerat min sista krona i den resan. Jag tror jag har petat in 55 miljoner kronor i onlinespel, sade Holknekt och menade på att han vill väcka uppmärksamhet kring hur spelbolag arbetar.

Stämmer två spelbolag

Nu har han tagit strid mot spelföretagen. Ifjol stämde han Betsson på 10,2 miljoner kronor för att ha “underblåst hans spelberoende”. Det ärendet ska upp i rätten vid årsskiftet.

Jonna Adlerteg om tittarnas kärlek efter Mästarnas mästare

Nu har han stämt ett nytt spelbolag, nämligen Unibet. Denna gång är summan på en miljon kronor

– De har verktyg för att identifiera en problemspelare. Men tyvärr använder man inte de här verktygen för att hjälpa utan det är där man tjänar de stora pengarna, säger han till SvD.

Därför lämnar Per Holknekt in en ny stämning

Under torsdagen firade tingsrätten spelföretaget från ansvar i ett mål där en person med spelberoende stämt Unibet för att han tillåtits spela bort flera miljoner kronor på företagets spelsajter.

Det tycker Per Holknekt är fel, och väljer därför att stämma dem på egen hand.

– Om du går in på krogen och är full, och beställer 27 000 gin och tonic så borde rimligtvis barägaren säga: “Du kanske bidrar till en bra dagskassa, men du ska inte dricka här i dag”. Det är den närmaste parallellen jag kan dra, säger han till SVT.

Foto: TT

Utvald läsning